lauantai 4.4.2020 | 18:58
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Keskipohjanmaa-lehden sivukoko muuttuu 100 päivän päästä

Ma 6.11.2017 klo 12:34 | päivitetty ma 13:33
Hannu Lehto (KP)

Täsmälleen sadan päivän kuluttua eli ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2018 Keskipohjanmaa ilmestyy sivukooltaan erilaisessa muodossa kuin nyt. Lehti muuttuu nykyisestä broadsheet-koosta tabloidiin eli sivukoko on jatkossa samanlainen muun muassa Helsingin Sanomien, Aamulehden ja Kalevan kanssa.

– Kaikille lapsille ja meille lapsenmielisille joulu on vuoden jännittävintä aikaa. Joulun sanoma ja joulupukki liittyvät niin kiinteästi omaan kulttuuriimme. Meillä täällä Keskipohjanmaassa tuo jännittävä odotuksen aika kestää nyt reilusti pitempään. Joulukuun 4.päivänä täytämme sata vuotta ja julkaisemme muhkean juhlalehden. Tämä tärkeämpi odotus päättyy sitten ystävänpäivänä 14. helmikuuta kun meille uusi lehtikoko, tabloid, näkee ensimmäisen kerran päivänvalon. Siihen on nyt 100 päivää, päätoimittaja Kauko Palola sanoo.

Hänen mukaansa arkisen työn ohella iso osa lehtitalon henkilökunnasta on työstänyt uutta lehtikokoa innokkaina ja ennakkoluulottomasti.

– Haaste ei ole vähäinen. Haluamme pitää kiinni maakuntalehden uskottavuudesta, tuoda painettuun lehteen pirteyttä ilman, että lehti näyttäisi liian kirjavalta. Kaikkea tätä toivomme ystävänpäivänä teille lukijoillemme voivamme tarjota.

– Sanotaan, että moni kakku päältä kaunis mutta tyhjää sisältä. Sisältö on ja tulee aina olemaan maakuntalehden sielu. Kaikin käytettävissä olevin sisällön tekijöiden voimin lupaamme pitää siitä kiinni. Asiat ja ilmiöt pyritään kertomaan pienen ihmisen kautta, isolla peilillä, Palola jatkaa.

Myyntijohtaja Tapani Mustosen mukaan Keskipohjanmaan tabloid-uudistus on mainosmyynnin osalta loppusuoralla ja uudesta sivuformaatista löytyy uusia aikaisempaa tehokkaampia mainospaikkoja sekä erikoisratkaisuja.

– Tabloid-formaatissa ilmoitusten huomioarvo kasvaa ja mainostaja saa enemmän vastinetta panostukselleen. Lehden rakenne on uudistettu ja ilmoituspaikat on moduloitu eli samoja kokoja löytyy nyt konsernin muistakin tuotteista. Täten tabloid-lehtien välinen yhteistyö sujuvoituu myös mainosmyynnin osalta.

Toukokuussa kaikille lukijoille jaetusta mallitabloidista lehdentekijät saivat kiitettävän runsaasti palautetta. Monien lukijoiden toiveiden mukaisesti Keskipohjanmaa on jatkossakin irrotettavissa kahteen eri osaan; ammattikielellä sanottuna lehti tuotetaan kahteen selkään. Kansiosa on uutismaisempi ja sisäosassa on erilaisia teemoja, kulttuuria ja esimerkiksi sääennusteet sekä tv-ohjelmat.

Tabloidista toukokuussa tehtyyn mallilehteen voi edelleen tutustua verkossa www.kp24.fi/mallitabloid.

#