Lisätuloja tasapainottamaan taloutta

Kuva:

MAINOS - LAINAAHELPOSTI.FI -

Näinä epävarmoina aikoina monet ihmiset pohtivat tapoja ansaita lisää rahaa. On järkevää alkaa varautua tulojen vähenemiseen ja miettiä, mitä lisätoimia voi toteuttaa säilyttääkseen taloudellisen turvallisuutensa. Tässä artikkelissa kerrotaan muutamia vaihtoehtoja, aina palveluiden, osaamisen ja tavaran myymisestä lähtien. Lainojen vertailu saattaa olla joskus tarpeen. 

 

Lainavertailut talouden tasapainottamiseen voi toki kuulostaa oudolta, mutta joissain tilanteissa sillä voidaan saavuttaa haluttua rauhaa taloustilanteen aiheuttamaan stressiin ja pienentämään esimerkiksi kuukausittaisia kuluja. Jos päädyt hakemaanlainaa heti, kannattaa vertailla niitä pitkään ja harkiten sekä valita sellainen laina, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman alhainen. Ensiksi kuitenkin käydään läpi sellaisia toimia, joilla voidaan raha-asiat saada paremmalle tolalle ilman luoton ottamista.

 

Ruoan kotiinkuljetus sivutuloksi 

Viime vuosien aikana ruoan kotiinkuljetuksen määrä on kasvanut huimasti. On mahdollista, että ruokaostoksilla käyminen tai illallisen hakeminen läheisestä ravintolasta vie paljon aikaa. Ajanpuutteessa tai autoa vailla olevilla on mahdollisuus maksaa sinulle siitä, että tuot heille ruokansa, jotta heidän ei tarvitse tehdä sitä itse.

 

Tämä tapahtuu kaikessa yksinkertaisuudessa niin, että otat asiakkaiden tilaukset vastaan, suuntaat supermarkettiin tai ravintolaan, keräät tuotteet ja toimitat ruoan sitten asiakkaiden koteihin tai muihin kohteisiin. On tärkeää huomata, että työskennelläksesi kuljettajana sinun ei tarvitse aina edes omistaa autoa. Joissakin yrityksissä voit tehdä toimituksia kävellen, kun taas toisissa voit ajaa polkupyörällä tai jopa skootterilla. 

Opeta osaamistasi ja myy vanhaa tavaraa pois 

Joskus kannattaa pohtia, onko sinulla kokemusta esimerkiksi tietystä urheilulajista, joka antaisi sinulle pätevyyden opettaa sitä muille. Jos esimerkiksi harrastat vapaa-ajallasi joogaa tai kuntosalilla käyntiä, sinun voi nyt olla mahdollista myydä palveluitasi verkossa.

 

Jos pystyt luomaan kotiisi riittävän rauhallisen ja häiriöttömän ympäristön, voit helposti nauhoittaa videoita itsestäsi tekemässä kuntosaliliikkeitä. Jopa älypuhelimella voi tuottaa videoita, joiden tuotantoarvo on korkea; itse asiassa jopa uutistoimittajat hyödyntävät iPhoneja uutisoinnissa. 

 

Nyt on myös hyvä aika etsiä kotoa tavaroita, joita ei enää tarvita mutta jotka ovat vielä hyvässä kunnossa, jotta voit myydä ne kirpputorilla. Tämä on myös loistava tilaisuus päästä eroon tarpeettomista tavaroista ja hankkia ylimääräistä rahaa myymällä niitä.

 

Oli miten oli, saatat löytää uuden työn jostakin intohimostasi. Voit periä muilta ihmisiltä maksun kykyjesi oppimisesta. Jos esimerkiksi osaat huoltaa polkupyöriä ja voisit periä palveluistasi kohtuullisen hinnan, miksi et tarjoaisi niitä vaikkapa toiminimen kautta?

Yhdistelylainat avuksi, jos mikään muu ei auta

Talouden tasapainottaminen lisä- tai sivutyön avulla on kaunis ja kannatettava ajatus, mutta aina se ei ole mahdollista. Ihmisten elämäntilanteet ovat niin erilaisia, ettei jokainen voi vain ruveta esimerkiksi toiminimiyrittäjäksi. Pikalaina voi olla yksi vaihtoehto talouden tasapainotuksessa tietyissä olosuhteissa, mutta sitä ei tulisi pitää automaattisena valintana. 

 

Jos talouden kuntoon saattamiseksi on valittu lainan ottaminen, tulisi muistaa seuraavat seikat:

 

- varmista aina, että tarkistat lainan ehdot ja todellisen vuotuisen koron etukäteen

- keksi strategia, jolla saat taloutesi kuntoon ilman, että sinun tarvitsee ottaa kallista lyhytaikaista lainaa

- tutki edelleen muita käytettävissäsi olevia vaihtoehtoja

Sopivan lainan löytäminen lukemattomista tarjolla olevista mahdollisuuksista on vaikeampaa kuin koskaan ennen. Matchbankerin tarjoamalainavertailupalvelu auttaa asiakkaitaan vertailemaan erityyppisiä pikalainoja ja löytämään tarpeisiin parhaiten sopivan rahoitusratkaisun. Palvelun tavoitteena on se, että luotettava verkkopohjainen luotonanto olisi läpinäkyvämpää, oikeudenmukaisempaa ja yksinkertaisempaa. Matchbankerin tarjoama lainavertailutyökalu sisältää vain hyvämaineisia luottolaitoksia. Kaikki palvelussa mukana olevat lainoittajat ovat Suomen Finanssivalvonnan hyväksymiä.