Miksi vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa?

Vakuudettomalla lainalla tarkoitetaan lainaa, jonka vakuudeksi ei tarvitse asettaa kiinteää omaisuutta tai säästöjä eikä lainaan tarvita myöskään henkilötakaajaa.

Vakuudeton laina on yleensä tarkoitettu arjen kulutukseen ja yleisiä käyttökohteita ovat remontointi, matkailu, auton tai veneen hankinta tai vaikkapa kesämökin osto. Vakuudettomien lainojen lainasummat vaihtelevat ja niitä on mahdollista hakea arjen pieniin tai suuriin tarpeisiin.

Lainatarjoukset ovat aina yksilöllisiä ja jokainen rahoituslaitos määrittää tarjoamansa lainan koron itse. Siksi laina kannattaakin aina kilpailuttaa. Kilpailuttaminen tapahtuu helpoimmin lainanvälittäjän kautta. Mikäli mietinnässä on ottaa vakuudetonta lainaa, kannattaa siis ensin suunnata lainanvälittäjän sivuille. Vain vertailemalla voi löytää tarjouksien joukosta edullisimman.

Katse kohti todellista vuosikorkoa

Lainanvälittäjän kautta on mahdollista saada tarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta yhdellä hakemuksella. Tarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon lainan korkoprosentin sijaan. Lainan todellinen vuosikorko kertoo parhaiten kokonaiskustannuksista, koska se sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut ja maksut. Todellinen vuosikorko sisältää myös muun muassa lainan avaamisesta veloitettavan avausmaksun, nostokulut ja kuukausittain veloitettavat tilinhoitomaksut, mikäli sellaisia on.

Lainatarjoukset sisältävät aina myös tiedon todellisesta vuosikorosta. Katsomalla näitä hakijan on helppo vertailla eri tarjouksia ja valita niiden joukosta itselleen paras ja edullisin.

Lainan korkoprosentti on aina yksilöllinen

Koska vakuudettomaan lainaan ei aseteta panttia, sen korkoprosentti määritellään henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen ja luottokelpoisuuden perusteella. Mitä paremmat edellytykset lainan takaisinmaksuun on, sitä pienemmällä korolla laina on mahdollista saada. Jokainen luotonmyöntäjä tekee riskiarvion itse, joten tarjottu korkoprosentti voi vaihdella eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Tästä johtuen sama hakija voi saada eri toimijoilta tarjouksia, joiden korkoprosentit poikkeavat toisistaan.

Lainan koron päälle tulee mahdolliset muut palveluista veloitettavat kulut. Jokainen lainanantaja määrittelee palveluiden hinnat itse, joten vain vertailemalla voi löytää edullisimman tarjouksen.

Lainavertailun avulla voi saavuttaa säästöä

Lainavertailun avulla on mahdollista saavuttaa selkeää säästöä lainan takaisinmaksun aikana. Erityisesti lainasumman ollessa suurempi, voi isompi korko tuoda jopa tuhansia euroja lisähintaa lainarahalle. Pienempi korko ja pienemmät kulut tarkoittavat myös pienempää kuukausittaista maksuerää.

Lainavertailun ja kilpailuttamisen voi toteuttaa myös itse täyttämällä hakemuksia useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten sivuilla. Helpointa on kuitenkin suunnata lainanvälittäjän sivuille, ja antaa heidän hoitaa koko kilpailutus. Lainanvälittäjän sivuilla täytetään vain yksi hakemus, joka lähetetään asiakkaan puolesta jopa kymmenille lainan tarjoajille. Mahdolliset tarjoukset saa heti, joten vertailun pääsee toteuttamaan helposti ja nopeasti. Näistä on helppo lähteä valitsemaan itselleen sopivin tarjous ja tarttua siihen.

Vakuudeton laina on arjen kulutukseen tarkoitettu lainanmuoto, jossa ei tarvitse antaa vakuuksia tai käyttää henkilötakausta. Vakuudeton laina kannattaa aina kilpailuttaa löytääkseen edullisimman tarjouksen. Kilpailuttaminen onnistuu nykyään helposti lainanvälittäjän sivuilla, jossa mahdolliset tarjoukset saa heti. Näistä pääsee valitsemaan edullisimman, jolloin takaisinmaksun aikana voi saavuttaa selvää säästöä.