Welcome Office Kokkola tarjoaa neuvoja ja apua maahanmuuttaneille

Kuva:

MAINOS – Welcome Office Kokkola -

Welcome Office on Kokkolan kaupungin tieto- ja neuvontapalvelu maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. Palvelusta voit kysyä esim. viranomaisasioista, työelämästä, opiskelusta tai muista uudessa yhteiskunnassa vastaan tulevista asioista.

Welcome Office palvelee suomeksi, englanniksi ja venäjäksi, tarvittaessa voidaan käyttää apuna myös tulkkauspalveluja.  Palvelu on maksutonta, työ- ja elinkeinoministeriön tukemaa toimintaa.

  

  

Welcome Officesta saat neuvoja ja apua

Oksana kertoo nähneensä Welcome Officen mainoksen. Eräänä päivänä Kokkolan keskustassa asioidessaan hän päätti mennä käymään paikan päällä kysymässä neuvoja ja apua. Welcome Officessa neuvottiin, että ihan ensimmäisenä kannattaa alkaa opiskelemaan suomea. Oksana otti neuvosta vaarin ja aloitti intensiivisen neljän kuukauden pituisen suomen kielen opiskelun.

Neljän kuukauden opiskelujen jälkeen hän koki osaavansa suomea jo sen verran, että oli aika käydä uudemman kerran kysymässä neuvoja Welcome Officesta. Asiat menivätkin jopa paremmin, kuin hän osasi odottaa, sillä tämän reissun ansiosta hänelle järjestyi töitä koulunkäyntiavustajana. Oksana sanoo olevansa todella kiitollinen hyvistä neuvoista ja kaikesta siitä avusta, jota Welcome Office on hänelle tarjonnut.

Welcome Office tarjoaa vertaistukea

 

Ali kertoo tavanneensa ystävänsä aivan sattumalta ja kuullessaan ystävänsä olevan menossa Welcome Officen järjestämälle kajakkiretkelle hän pyysi päästä mukaan.  

Ali kokee verkostoitumisen tärkeäksi. Päästessään tapaamaan ja juttelemaan muiden muualta tulleiden ihmisten kanssa on mahdollisuus vertaistukeen, mikä puolestaan vähentää tunnetta siitä, että olisi yksin uudenlaisessa tilanteessa. Alin mielestä Welcome Officen järjestämät tapahtumat ovat saaneet hänet tuntemaan olonsa tervetulleeksi Kokkolaan. Ali toteaakin, että hänellä on Kokkolassa hyvä olla.  

 

Millainen on sinun tarinasi?

 

Monesti elämä yllättää ja asioita tapahtuu sattumalta tai jopa hieman vahingossa. Miksi joku valitsee juuri Kokkolan, mitä sitä ennen on tapahtunut ja miten suunta on lopulta kohdistunut juuri tänne?

 

 

Nigerialaisen Emmanuelin tullessa Kokkolaan opiskelemaan hänen veljensä asui jo täällä. Emmanuelilla oli siis jonkinlainen ennakkokäsitys Suomesta ja siitä, mikä häntä perillä odottaa. Nyt Emmanuel on asunut Kokkolassa kolmentoista vuoden ajan.

 

 

 

Bashinin suunnitelmissa oli alun perin jatko-opinnot Iso-Britanniassa, jonne hän oli saanut stipendin. Bashini kertoo toiveissa kuitenkin olleen opiskelu jossakin uniikissa maassa ja näin hän päätyi kysymään neuvoa professoriltaan, joka suositteli opintoihin Skandinaviaa, kehuen opetuksen tasoa korkeaksi. Kiinnostus opiskelusta Suomessa heräsi ja lopullinen valinta kohdistui Ouluun. Tätä nykyä Bashini on kokkolalainen.

Welcome Officen asiakkaat, Ukrainalainen Oksana, Marokkolainen Ali, Nigerialainen Emmanuel ja Sri Lankalainen Bashini ovat nykyään kokkolalaisia. Miten he ovat alun perin löytäneet tiensä Kokkolaan ja millaista apua he ovat Welcome Officen kautta saaneet? Käy lukemassa lisää täällä: https://www.mykokkola.fi/fi/

Welcome Office – ohjausta ja palvelua matalalla kynnyksellä 

 

Welcome Office Kokkola on Kokkolan kaupungin tieto- ja neuvontapalvelu maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. Palvelusta voit kysyä esimerkiksi viranomaisasioista, työnhausta ja työelämästä, opiskelusta tai muista uudessa yhteiskunnassa vastaan tulevista asioista. Welcome Office palvelee tällä hetkellä suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Tarpeen mukaan on mahdollista käyttää apuna myös tulkkauspalveluita. Welcome Officen palvelut ovat maksuttomia Työ- ja elinkeinoministeriön tukemaa toimintaa. 

 

” Tarjoamme asiakkaille ohjausta ja neuvoja liittyen esimerkiksi Kokkolaan asettautumiseen. Tämä voi pitää sisällään lupa- ja tukiasioita, kielikurssille hakeutumista, harrastamista, työnhakua tai mitä ohjausta asiakas ikinä vain tarvitsee. Welcome Officeen ovat tervetulleita kaikki maahan muuttaneet muuton taustasta riippumatta.” 

 

Marianne Leimio-Seppä, maahanmuuttajakoordinaattori 

 

Autamme sinut alkuun!

 

Haluatko tietää, missä voit tutustua uusiin ihmisiin tai mitä voisit tehdä vapaa-ajalla? Autamme Sinut alkuun. Yhteyden saa soittamalla, viestillä tai sähkö-postilla.

Welcome Office palvelee arkipäivisin numerossa 050 409 5620 tai sähköpostillawelcome.office@kokkola.fi

 

Palvelupiste sijaitsee Kokkolan pääkirjaston toisessa kerroksessa ja on auki muutamana päivänä viikossa. Yhteyttä voi kuitenkin ottaa koska tahansa.www.mykokkola.fi/fi/welcome-of...