MAINOS

Uusimmat keittiötrendit ja -suuntaukset

MAINOS - VIDAXL.fi -

Keittiötrendit ovat muuttuneet viimeisen vuosikymmenen aikana radikaalisti. Enää ei riitä, että keittiö on toimiva ja siisti – sen pitää myös näyttää hyvältä ja tukea kodin yleisilmettä. Valinnan vapaus on lisääntynyt huomattavasti, ja se näkyy niin keittiön laitteiden kuin sisustusratkaisujenkin valikoimassa.  Ennen oli yleistymassä se, että keittiössä haluttiin piilotella kaikki tekniset laitteet mahdollisimman hyvin. Nykyisin taas arvostetaan enemmän sellaisia ratkaisuja, jotka tuovat tekniikan esille ja tekevät keittiöstä mielenkiintoisen sisustuselementin. 

Yksi tärkeimmistä muutoksista on ollut laitteiden integrointi osaksi keittiön sisustusta. Ennen oli tyypillistä, että kaapit peittyivät tiskialtaan tai liesituulettimen alle piilotettuna. Nykyisin taas halutaan esille panostettuja laitteita, joista voisi mainita vaikkapa integroidut astianpesukoneet tai uunit. Myös liedet ovat saaneet uuden eloa: monet valmistajat tarjoavat nyt erilaisia ratkaisuja, joilla liedestä voidaan tehdä mielenkiintoinen sisustuselementti.   

Keittiön muotoilu ja sisustus

Keittiön muotoilu ja sisustus on tärkeä osa kodin sisustusta. Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, joten sen tulisi olla mukava ja toimiva paikka.  Keittiön muotoilun ja sisustuksen suunnittelussa on hyvä miettiä, mitkä ovat keittiön tarkoitukset ja mitkä ovat keittiön toiminnot. Tarkoituksena voi olla esimerkiksi ruoanlaitto, mutta myös viihtyminen ja rentoutuminen. Toimintoja voivat olla esimerkiksi leipominen, astioiden peseminen, ruokailu sekä lastenhoito- ja opiskelutila.

Avokeittiöiden yleistyessä tila toimii monesti myös ruokailutilana ilman, että tälle on varattu erillistä huonetta. Avokeittiölle ominainen saattaa olla myös baaripöytää muistuttava tiski, jolla säästetään ruokapöydän viemää tilaa. Keittiön muotoilun ja sisustuksen suunnittelemisessa on hyvä miettiä myös materiaaleja. Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa keittiön ilmeeseen sekà toiminnallisuuteen. Esimerkiksi kaapistot voivat olla erilaisia materiaaleja: puuta, metallia tai lasia. Myös huonekalut kannattaa valita pintojen ja tasojen ilmettä silmällä pitäen. Esimerkiksi VidaXL baarijakkarat voivat soveltua baaritiski-mallisen pöydän äärelle, ja valikoimasta löytyy materiaaleja moneen tyyliin.

Mitkä ovat tärkeimmät elementit modernissa keittiössä?

Oleellisimmat muistettavat asiat modernia keittiötä suunnitellessa ovat seuraavassa muistilistassa: - Yhtenäinen tyyli. Modernia tyyliä voi toteuttaa monella tapaa, mutta liian monia tyylejä yhdistelemällä kokonaisuus on sekava. - Sulavalinjaisuus. Varmista, että kaikille keittiön tarvikkeille on oma paikkansa, jossa ne myös näyttävät hyvältä.  - Pinnat. Erilaisia pintaratkaisuja valitessa voi hyvin käyttää hieman mielikuvitusta. Pinnoilla tavalliseen kliinisen valkeaan keittiöönkin voi tuoda huomiota herättäviä värin pirskahduksia. - Valaistus. Haluat keittiön olevan raikas ja puhdas tila, jota pystyt viestittämään myös oikeilla valaistusratkaisuilla.

Mitkä ovat yleisiä valaistusratkaisuja moderneissa keittiöissä?

Yleisiä valaistusratkaisuja moderneissa keittiöissä ovat sekä kattovalaisimet että erilaiset pienemmät kohdevalot Kattovalaisin on yleensä tarkoitettu yleiseen valaistukseen, kun taas kohdevalaisimilla voidaan tuoda valoa esimerkiksi työtasoille niin, että niiden äärellä pystyy tekemään tarkempaa työtä. Nämä valaisimet voivat olla esimerkiksi allaskaappien alle asennettavia valaisimia, jotka antavat myös hyvän ja tehokkaan valon kaappien sisustukselle ja laitteille.

Keittiöiden sisustukseen on monia erilaisia makuja, mutta moderni tyyli on aina suosiossa. Uusimmat keittiötrendit ovatkin mielenkiintoisia ja herkullisia. Haluatko tietää, miten tehdä keittiöstäsi modernin tyylikäs?