keskiviikko 4.8.2021 | 15:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolassa ei keilata kesällä – keskustassa sijaitseva keilahalli lopetti ja toinen on remontissa

Pe 15.6.2018 klo 17:00

Hanna Rautio

Kokkolan keskustassa kauppakeskus Chydeniassa sijainneen Sports Clubin keilahallin koneita ja irtaimistoa puretaan parhaillaan. Keskustan keilahalli sulki ovensa lopullisesti 2. kesäkuuta.

Liiketila remontoidaan uuteen uskoon ja sinne siirtyy ainakin vaateliike KappAhl, jolla on liike tällä hetkellä Anttila Centerin kiinteistössä. KappaAhlin syksyllä tapahtuvan muuton jälkeen Anttilan kiinteistöön jää ainoastaan Lindex ja kuntokeskus Rok.

Alkuvuodesta uutisoitiin, että Elisan Kokkolan toimisto muuttaa entiseen Anttilan kiinteistön toiseen kerrokseen keväällä 2019.

Anttilan tavaratalon vuoden 2016 konkurssin jälkeen kiinteistö on tyhjentynyt liikkeistä yksi toisensa jälkeen. Kiinteistöä hallinnoivan OP Kiinteistösijoitus Oy:n kiinteistöpäällikkö Jarl Virala kertoo, ettei uusista toimijoista ole tällä hetkellä tietoa.

– Lindex jatkaa kiinteistössä ainakin toistaiseksi. He eivät ole ilmoittaneet lähdöstään, Virala kommentoi kiinteistön viimeisen vaateliikkeen osalta.

Myös Kokkolaan ainoaksi jäävä, uimahallin alakerrassa sijaitseva Kokkolan Keilahalli on suljettuna koko kesän.

– Keilahalli meni kiinni tänään perjantaina ison koneremontin vuoksi. Osa koneista päivitetään uudempiin. Avaamme jälleen elokuun puolivälissä, keilahallin yrittäjä Leif Tuomisalo kertoo.

Tuomisalo uskoo, että asiakasmäärät nousevat syksyllä vajaat kymmenen vuotta toimineen kilpailijan lopettamisen myötä.

– On ollut ylitarjontaa. 20 rataa on ollut liikaa tämän kokoiseen kaupunkiin. Kun aloitin 70-luvulla ratoja oli neljä, ja nyt meillä on hallissa 12 rataa, Tuomisalo sanoo.

Yrittäjän mukaan tilaa ja aikoja löytyy jatkossakin kaikille halukkaille keilaajille, niin koululaisille, harrastelijoille, satunnaiskeilaajille kuin kilpailijoillekin. Hupikeilaajien suosiossa oleva hohtokeilaus on ollut Kokkolan keilahallissa mahdollista reilut parikymmentä vuotta.

– Katsotaan syksyllä sitten aukioloaikoja kysynnän mukaan.

Sports Club Bowlingin koko irtaimisto matkaa ensi viikolla Kouvolaan. Koski Bowling laajentaa halliaan Kuusankoskella.

– Nämä kahdeksan rataa tulevat aiempien rinnalle, joten saamme 16-rataisen hallin. Kaikki kalusto lähtee meille biljardipöytiä ja baarikalustoa myöden, Koski Bowling Oy:n yrittäjä Marko Makkonen kertoo.

Hän kertoo kuulleensa Sports Club Bowlingin lopettamisesta keväällä Kokkolassa kilpailureissulla käydessään. Kaluston hankkiminen lähti liikkeelle saman tien.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »