Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uudet mestaripelimannit nimettiin Kaustisella

Keskipohjanmaa+ | Ma 9.7.2018 klo 18:00 [päivitetty ma 21:41]

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaisjuhlissa maanantaina julkistettiin kolme uutta mestaripelimannia. He ovat viitasaarelainen Matti Paananen, viulu, rovaniemeläinen Hannu Rahikainen, 2-rivinen haitari, sekä jämsänkoskelainen Katja Lampinen, haitari.

Festivaaliplakettia ei tänä vuonna jaettu lainkaan.

Matti Paananen (s.1933) on itseoppinut pelimanni. Hänen soittonsa edustaa Viitasaaren paikallisperinnettä ja hän on soittanut muun muassa Viitasaaren pelimanneissa ja Mäntylän kyläpelimanneissa. Paanasen soiton erikoisuus on soittoasento: hän soittaa viulua rinnalta eikä leuan alta.

Rantsilassa syntynyt Hannu Rahikainen (s.1945) on pelimanni jo viidennessä polvessa. Rahikainen on aktiivinen esiintyjä, joka on tuttu näky monissa kansanmusiikkitapahtumissa. Hän on julkaissut levyjä ja saavuttanut voittoja myös kansansoittokilpailuissa.

Katja Lampinen (s.1973) on soittaa kaksirivistä ja viisirivinen haitaria sekä mandoliinia, jolla hän on voittanut suomenmestaruuden kolme kertaa. Lampinen on soittanut useissa yhtyeissä, mm. Jämsänkosken pelimanneissa, Kaksrivi-Katjalaisissa, sekä Heikki Lahden eri kokoonpanoissa. Hänen erikoisalaansa on tämmääminen, eli säestyssoittaminen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori