perjantai 14.12.2018 | 11:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jouni Tilli puolustaa maaseutua

Keskipohjanmaa+ | To 12.7.2018 klo 16:20

Juhani Rintakumpu

Reisjärvisen tutkijatohtori Jouni Tillin työpaikka on tällä hetkellä Helsingin yliopistossa, mutta tohtori haluaa asua perheineen kotipitäjässään. Välillä työkomennukset ovat vieneet Yhdysvaltoihin asti, sillä retoriikan eli puhetaidon tutkija on saavuttanut jo laajempaakin mainetta.

Tillin keskeisiä tutkimussektoreita ovat uskonnon ja politiikan suhde, sotiin liittyvä historiapolitiikka sekä uskonnollinen retoriikka. Tillin väitöskirja vuonna 2012 palkittiin Jyväskylän yliopiston parhaana.

Sen pohjalta syntyi vuonna 2014 ilmestynyt kirja "Suomen pyhä sota: papit jatkosodan julistajina." Se valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi, ja teos sai paljon huomiota, joka oli osin ristiriitaista.

Vuonna 2017 Tilliltä ilmestyi päivän poliittisten puheiden retoriikkaan pureutuva kirja "Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa?". Siinä Tilli löytää poliittisen ja uskonnollisen puheen samankaltaisuutta. Esimerkkeinä ovat muun muassa pääministeri Juha Sipilä ja presidentti Sauli Niinistö.

Viime kunnallisvaaleissa Jouni Tilli lähti mukaan ehdokkaaksi, ja hän oli Reisjärven ääniharava. Keskusta valitsi miehen myös kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Politiikan tutkija näkee keskustan puolustavan parhaiten maaseudun ihmisiä, vaikka tällä vaalikaudella hän katsoo tässä asiassa edetyn huonompaan suuntaan.

Jouni Tillin laajempi haastattelu löytyy Kalajokilaakson viikonvaihdesivulta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori