lauantai 23.10.2021 | 02:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Venetsia Drifting järjestetään sittenkin katuradalla Kokkolan keskustassa

Ke 15.8.2018 klo 21:30

Hanna Rautio

Venetsia Drifting -autokilpailutapahtuma järjestetään sittenkin venetsialaislauantaina 25. elokuuta Kokkolan keskustassa. Kokkolan kaupunki on myöntänyt tapahtumalle järjestyspaikaksi katualueet Rautatienkadun ja Nahkurinkadun kulmasta, K-Supermarketin tontin laidoilta.

Alun perin tapahtuma oli tarkoitus järjestää kaupungin ehdotuksesta Santahaassa, Kipparihallin ja jalkapallokentän parkkipaikalla. Heinäkuun lopulla tulevasta tapahtumasta nousi kohu, kun järjestäjät testasivat parkkipaikkaa drifting-autoilla.

Lähialueen asukkaat kauhistuivat autoista lähtevää meteliä ja savua ja vaativat kaupunkia etsimään tapahtumalle muun paikan. Silloin kaupungin puolelta tuntui, että keskustan katualue on hankala venetsialaisliikenteen vuoksi, koska katuja jouduttaisiin sulkemaan ja liikennettä ohjaamaan kiertoteitä.

Nyt kaupungilta todetaan, että Santahaan parkkialueesta luovuttiin, koska se sijaitsee pohjavesialueella eikä sen päällyste ollut täysin käyttötarkoitukseen soveltuva.

Tapahtumalle on siis myönnetty osa Nahkurinkadusta välillä Rautatienkatu ja Savelankatu sekä osan Rautatienkadusta välillä Nahkurinkatu ja Snellmaninkatu. Lisäksi tapahtuman käyttöön on myönnetty pieni osa Savelankadusta Teollisuus- ja Nahkurinkadun välillä.

Tapahtuman järjestäjille nyt osoitettu keskustan katualue olisi aiemminkin ollut ykkösvaihtoehto.

– Rata lähtee Nahkurinkadulta Rautatienkadulle päin. Luulen, että tuo on pituuden puolesta hyvä katurata. Ääntä ei tule niin pitkiä aikoja kerrallaan, Niko Määttälä Venetsia Driftingin järjestäjistä kertoo.

Järjestäjien ensimmäinen toive tapahtuman suhteen on kuiva keli, sillä kaksi edellistä vuotta on kärsitty sateista.

– Toivottavasti paikalle tulee paljon ihmisiä. Kilpailuun osallistuu 40 kuljettajaa, joista neljä on Kokkolasta.

Katualueet suljetaan liikenteeltä lauantaina 25. elokuuta kello 8.00−22.00. Kulku suljetun alueiden kiinteistölle kuitenkin mahdollistetaan. Tarvittaessa myös hälytysajoneuvojen kulku Rautatienkatua pitkin mahdollistetaan järjestäjien toimesta.

– Tapahtuma alkaa kymmeneltä. Tarkoitus on, että edellisenä iltana saadaan kaikki järjestelyt tehtyä niin, että aamulla täytyy vain sulkea kadut. Vielä ei ole poliisin kanssa keskusteltu, että pääsemmekö testaamaan rataa ennen kilpailua, Määttälä sanoo.

Liikenne ohjataan tapahtuman aikana Kaarlelan-, Pitkänsillan- ja Hakalahdenkadun kautta. Kuitenkin mahdolliset erikoiskuljetukset ajetaan edelleen Rautatienkatua pitkin ja tarvittaessa niiden ajaksi drifting-tapahtuma keskeytetään, Kokkolan kaupungilta kerrotaan.

Määttälä ei usko, että erikoiskuljetukset tulevat keskeyttämään kisaa. Useimmiten suuret erikoiskuljetukset pyritään ajamaan ilta- tai yöaikaan, jolloin liikennettä on vähemmän.

Drifting järjestetään tänä vuonna venetsialaisten aikaan jo kuudetta kertaa. Aiempina vuosina tapahtuma on järjestetty Mottisen alueella.

Drifting on Autourheilun Kansallisen Keskusliiton (AKK:n) alainen laji, jossa on tavoitteena ajaa autoa maksimaalisessa nopeudessa ja luistokulmassa oikeaa ajolinjaa pitkin. Lisäksi lajiin kuuluvat sujuvat ja nopeat suunnanmuutokset.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »