sunnuntai 19.9.2021 | 05:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Venetsialaisviikonloppu alkoi voimamiesten mittelöllä Kokkolan kauppatorilla – Katso videolta, kuinka reippaasti yli sadan kilon painot nousevat suorille käsille

Pe 24.8.2018 klo 14:20 | päivitetty la 09:43

Milja Keinänen

Venetsialaisviikonloppu käynnistyi Kokkolan kauppatorilla voimamieskilpailulla. Kilpailun alkaessa kello yhdeltä sadepilvet alkoivat juuri hälventyä torin yltä.

– Katsotaan miten käy, mutta olemme valinneet lajit, joissa sade ei haittaa. Ja kyllä täällä kilpaillaan, satoi tai paistoi, vakuuttaa kilpailun järjestäjä Jouni Kivelä.

Strongman Champions League - Finnish Open -kilpailussa toisistaan ottaa mittaa yhdeksän Suomen vahvinta miestä ja viisi muualta tullutta vahvistusta. Voimamiehiä on saapunut mm. Virosta, Hollannista ja Amerikasta. Kilpailussa täytetään Suomen edustuspaikkoja ulkomaisiin kilpailuihin: Kokkolan kilpailun voittaja pääsee maailman vahvin mies -kilpailun karsintoihin.

– Kyllä täällä ollaan ihan tosissaan. Uskon, että tämä on pääkisa kaikille kilpailijoille, sanoo Kivelä.

Kilpailu on jo yhdeltä kerännyt katsomoonkin joukkion hurjasta voimailusta kiinnostunutta väkeä. Kauppatorilla kilpaillaan aina kello kuuteen asti. Miten ihmeessä rautaa jaksaa nostella viisi tuntia?

– Kyllähän kilpailijat jaksavat. Avustajille tämä on varmaan rankempaa, kun ollaan oltu jo monta tuntia järjestelemässä kisaa. Mutta raskas päivähän tämä silti on, kun kilpailu järjestetään nyt yksipäiväisenä. Välillä täytyy pitää taukoja, toteaa Kivelä.

Ensimmäisenä lajina Kauppatorilla nähtiin maksimitukkipunnerrus, jossa kilpailijat nostavat suorille käsille mahdollisimman paljon painoa. Ensimmäisenä nostettava paino, 130 kiloa, ei sekään ole aivan vaatimaton. Kivelä kertoo, että päivän aikana nähdään myös rekanvetoa, jossa kilpailijat vetävät perässään 20 000 kiloa painavaa ajoneuvoa.

Katso videolta, kuinka Matti Lehikoinen pärjäsi maksimitukkipunnerruksessa:

Lue, miten voimamiehet harjoittelevat: Voimamiehet kisaavat väkevyydestä Kokkolassa – Venetsialaisena otetaan miehestä mittaa

Lisää venetsialaisista:

Osa Kokkolan Rautatienkadusta suljettiin liikenteeltä

Ukkonen keskeytti Kokkolassa venetsialaisjuhlan hetkeksi – Rankkasateesta huolimatta huominen Suntin Soutu on kuivalla maalla

Venetsialaiset on suuri juhla, sanoo Kokkolan kaupunginjohtaja – Myös Jutta Urpilaisen ja Juha Mustosen venetsialaiseen kuuluvat perhe ja tulet

Lasershow ei vesisadetta säiky – Ainutlaatuinen show nähdään Kokkolan venetsialaisissa

Kosek tuli Kokkolan Matkailun paikalle – Miksi Kokkolan matkailujohtaja Jaska Pensaari ei osallistu venetsialaisviikonlopun järjestelyihin?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »