perjantai 24.9.2021 | 05:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Varaa aikaa junalle menoon – Osa Rautatienkatua on lauantaina suljettu liikenteeltä Kokkolassa

Pe 24.8.2018 klo 19:00 | päivitetty la 09:07

Hanna Rautio

Lauantaipäivän aikana Kokkolassa junaan tai bussiin menevien kannattaa varata vähän enemmän aikaa, jos reitti asemalle kulkee normaalisti Rautatienkatua pitkin pohjoisen suunnasta tultaessa.

Rautatienkatu on suljettu liikenteeltä lauantaina kello 8.00 alkaen Venetsia Drifting -autokilpailutapahtuman vuoksi Nahkurinkadun ja Kaarlelankadun väliltä eli käytännössä K-supermarketin kohdalta. Katu avataan liikenteelle viimeistään illalla kello 22.00. Tapahtuman järjestäjät mahdollistavat kuitenkin tarvittaessa pelastusajoneuvojen läpikulun Rautatienkatua pitkin.

Jos esimerkiksi on saapumassa junalle tai linja-autolle 8-tietä pohjoisen suunnasta ja nousee rampista ylös Rautatienkadulle, niin suorin kiertotie asemille on Hakalahden-, Pitkänsillan- ja Kaarlelankadun kautta.

Myös osa Nahkurinkatua Rautatienkadun ja Savelankadun väliltä ja osa Savelankatua Teollisuus- ja Nahkurinkadun väliltä on varattu driftingin käyttöön.

Alueelle on pystytetty kiertotiekyltit ja tapahtumajärjestäjän hankkimat liikenteenohjaajat opastavat lisäksi kiertoliikennettä. Tapahtuman pysäköinti sijaitsee Postin terminaalin pihassa ja alueelle on kulku rautatien alikulkutunnelin kautta.

Drifting on Japanista lähtöisin oleva moottoriurheilulaji, jossa on tarkoituksena suoriutua radasta katkeamattomassa sivuluisussa.

Lauantaina kilpailussa ajetaan ensin harjoitukset, jonka jälkeen kuljettajat ajavat lajittelut yksilösuorituksina, jotka tuomarit pisteyttävät. Tämän jälkeen ajetaan pudotuskaavio, jossa lajitteluiden voittaja ajaa lajitteluissa huonoiten sijoittunutta vastaan ja niin edelleen. Edellä ajavan tulee ajaa lajittelusuoritus, kun taas takana seuraavaan tulee ajaa mahdollisimman lähellä ja pyrkiä kopioimaan edellä ajavan suoritus.

Lue myös:

Venetsia Drifting järjestetään sittenkin katuradalla Kokkolan keskustassa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »