sunnuntai 19.9.2021 | 06:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kosek tuli Kokkolan Matkailun paikalle – Miksi Kokkolan matkailujohtaja Jaska Pensaari ei osallistu venetsialaisviikonlopun järjestelyihin?

Pe 24.8.2018 klo 19:25

Jouni Nikula

Kokkolan Venetsialaisten järjestämisestä vastaavat tänä vuonna Kokkolan kaupunki ja Kokkolanseudun kehitys Oy yhteistyössä tapahtumatoimisto Magnum Liven kanssa.

Kokkolan Matkailu Oy ei ole kuviossa mukana – toisin kuin viime vuosina.

Miksi tällaiseen järjestelyyn päädyttiin, Jonne Sandberg, Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja ja Kokkolan Matkailun sekä Kosekin hallitusten puheenjohtaja?

– Kaupunki on varannut venetsialaistapahtuman järjestämiseen rahaa. Rahavirrat on allokoitu Kosekin kautta. Matkailun palkkalistoilla eivät ole kuin toimitusjohtaja ja Ms Jennyn henkilöstö. Tässä ei ole draamaa, tämä on hallinnollinen asia. Toteutus on organisaatiolla, jolla budjetoidut varat ovat, vastaa Sandberg.

Venetsialaisviikonloppu on Kokkolan merkittävin tapahtuma. Näkeekö Sandberg ristiriitaa siinä, että kaupungin matkailun mahdollisesti terävin kärki ei ole mukana järjestelyissä?

– Kaupunkielinvoimaan liittyvät rahat on ohjattu Kosekille. On päivänselvää, että Kosekin palkkalistoilla oleva henkilöstö tekee tapahtuman ja vastaa tapahtumasta, Sandberg sanoo.

Keskipohjanmaan tietojen mukaan Kokkolan Matkailu Oy:n edellisen hallituksen kaudella käytiin keskustelua matkailun toimitusjohtajan Jaska Pensaaren asemasta.

Pensaari ei ole tänä vuonna mukana venetsialaisviikonlopun järjestelyissä.

Jonne Sandbergin mukaan syy on siinä, että Pensaari keskittyy järjestelyihin, joita vaaditaan Kokkolan Matkailu Oy:n ja Kosekin toimintojen eriyttämiseksi tämän vuoden aikana.

– Pensaari on ollut koko vuoden sataprosenttisesti Kokkolan Matkailun palveluksessa ja keskittyy uudelleenjärjestelyihin. Tähtäimessä on vuodenvaihde 2019, Sandberg sanoo.

Hän ei kommentoi sitä, onko luottamus Pensaareen ollut esillä Kokkolan Matkailun hallituksessa.

– Toimitusjohtajan luottamuksesta ei ole äänestetty edellisen tai nykyisen hallituksen toimikauden aikana. Toimitusjohtajalla on hallituksen luottamus. Jos luottamusta ei ole, siitä kyllä tiedotetaan erikseen.

Matkailun toimitusjohtaja ei kuitenkaan ole mukana venetsialaisjärjestelyissä.

– Tässä ei ole mitään draamaa. Kokkolan matkailullinen vetovoima ei ole pelkästään kiinni venetsialaistapahtumasta. Muita oleellisia tekijöitä ovat muun muassa Kokkolan Matkailu Oy:n strategian valmistuminen, Tankarin liikenne ja Visit Finland -yhteistyö, jossa Kokkolaa nostetaan esille. Samalla täytyy tehdä suunnittelutyötä ja rakentaa uutta toimintasuunnitelmaa.

Sandbergillä on ollut iso rooli venetsialaisviikonlopun järjestelyissä.

– Kun päätöksiä tehdään, jollain tapaa täytyy olla mukana toteutuksessa. En näe tässä ongelmaa, koska tämä ei ole viime viikkoina vienyt suurtakaan osaa työajastani.

Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jaska Pensaari kokee asemansa vakaaksi matkailun johdossa.

– Teen parhaillaan kovaa vauhtia uutta Kokkolan matkailustrategiaa. Siinä käsitellään esimerkiksi vahvuuksiamme ja kohderyhmiämme. Oma asemani on hyvä, Pensaari vastaa.

Hänen mukaansa venetsialaistapahtuman voi järjestää ilman matkailujohtajan näkemystä.

– Kosekin kanssa on tehty aiemminkin yhteistyötä. Henkilöstö on tuttua. En ole huolissani matkailullisen näkemyksen puutteesta.

Pensaari jatkaa, että ensi vuonna Kokkolan Venetsialaisten päävastuu on jälleen Kokkolan Matkailulla.

– Lisään sen, että omiin työtehtäviini, jotka eivät ole näkyneet paikallisesti, on kuulunut myös Visit Finland -yhteistyö. Kokkola ja Vaasa pääsevät Visit Finlandin tuotemanuaaliin. Siinä on menty valtavasti eteenpäin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »