Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahden koulun malli otti askeleen – kolmea koulua uhkaa sulkeminen Pyhäjärvellä

Keskipohjanmaa+ | Ke 12.9.2018 klo 13:00

Antti Savela (KP)

Kahden koulun malli otti pitkän askeleen Pyhäjärvellä, kun kaupunginhallitus päätyi esittämään valtuustolle, että ala-asteen oppilaat keskitetään Pyhäjärven keskustan kahteen kouluun, Ikoselle ja keskuskoululle syyslukukaudesta 2019 alkaen.

Esityksen mukaan Emolahden, Rannankylän ja Ruotasen koulut lakkautetaan, ja luokat yhdistetään Ikosen kouluun niin, että 0-4 luokat sijoittuvat Ikoselle ja 5-6 luokat keskuskouluun, jossa toimivat nyt yläkoulu ja lukio.

Vanhemmille oppilaille remontoidaan keskuskoulun viereiseen kirjastoon luokkahuoneet ja kirjasto muuttaa taas väistötiloihin teollisuuskylään siksi ajaksi kuin suunniteltu kulttuuri- ja liikuntatalo on rakennettu.

Kaupunginhallituksessa päätösesitys valtuustolle syntyi äänin 4-2, yksi tyhjä. Jorma Leskinen (vas.) esitti Markku Liuskan (Kansanliike Pyhäjärvi) kannattamana, että kouluverkon supistamisessa otetaan aikalisä, jonka aikana seurataan kaivostoiminnan loppumisen vaikutukset kaupunkiin.

Kouluverkon säilyttämistä nykyisellään ainakin parin vuoden ajan kannattava Raija Leppäharju (Kansanliike Pyhäjärvi) sanoo, että remontti keskuskoulussa ja teollisuusalueella tarkoittaisi merkittäviä kustannuksia aikana, jolloin pitäisi säästää ja miettiä tilatarpeita pitkälle tulevaisuuteen kaikessa rauhassa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori