Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvellä siirretään kirkko – Leikkimökkikokoinen lasten kirkko muuttaa lauantaina uuteen paikkaan

Keskipohjanmaa+ | Pe 14.9.2018 klo 11:01 [päivitetty pe 12:01]

Minna Mustonen

Haapajärvellä siirretään Samuelin kirkoksi siunattu lasten kirkko. Kyseessä ei ole seurakunnan pääkirkko, vaan Samuelin kirkoksi siunattu leikkimökkikokoa oleva lasten kirkko, joka siirretään Laurikkalan pappilan pihamaalta seurakuntatalon pihalle.

Operaation syynä on joulukuussa valmistuva seurakuntatalon remontti, jonka vuoksi seurakunnan kaikki toiminnot siirtyvät saman katon alle. Seurakunta on myynyt vanhan kirkkoherran virkatalon Laurikkalan, jossa on vuosikymmenet sijainnut myös kirkkoherranvirasto sekä monia muita seurakunnan toimistoja. Samuelin kirkko ei kuitenkaan kuulunut kauppaan, joten se siirretään nyt seurakuntatalon yhteyteen. Muuttomatkaa kirkolle tulee noin puolen kilometrin verran.

– Kirkko lähtee matkaan aamusta noin kello yhdeksän. Tuntia ennen aloitellaan valmistelutyöt, summaa kirkkoherra Kari Tiirola.

Vuonna 2009 valmistunut Samuelinkirkko on rakennettu talkoovoimin lasten käyttöön. Oulun piispa Samuel Salmi siunasi kirkon Samuelin päivänä samana vuonna. Raamatun nuoresta Samuelista nimensä saanut kirkko kuuluu myös valtakunnalliseen Tiekirkko-ketjuun.

– Lasten kirkossa meillä on ollut tapana, että lapset itse saavat siellä järjestää ohjelmaa. Muun muassa aiemmin vieressä toimineesta kesäkahvilasta lapset ovat saaneet hakea laatikoita, joiden sisällöllä on voinut järjestää erilaisia kirkollisia juhlia. Lapset ovat viettäneet useat ristiäiset, häät ja on siellä muutamat hautajaisetkin vietetty, kertoilee kirkkoherra.

Uudessa paikassa seisovalle lasten kirkolle odotellaan kävijäryntäystä, sillä samassa pihapiirissä toimii päiväkerho.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori