perjantai 14.12.2018 | 11:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

GBK:lle katkera tappio nousukarsinnan pilkkukisassa. Pelit jatkuvat ensi kaudella Kakkosessa.

Keskipohjanmaa+ | La 13.10.2018 klo 17:51

Juha Savela

GBK:n kausi päättyi lauantaina Porin hämärtyvässä illassa katkeraan tappioon, kun Musan Salama lunasti rangaistuspotkukisan jälkeen paikan ensi kaudeksi jalkapallon Ykköseen.

MuSa voitti rangaistuspotkukisan maalein 5–3. Varsinainen peliaika päättyi MuSan voittoon 1–0, joten edessä oli jatko-ottelu. Kun se päättyi maalittomana, ratkaisu haettiin pilkkukisasta.

GBK:n antisankarin osaan joutui avauspelin voittomaalin tehnyt Arjan Goljahanpoor, joka laukoi vieraiden neljäntenä vetäjänä rankkarinsa tolppaan. Kun sen jälkeen Ronald Karlsson laukoi Olli Nylundin käsien kautta pallon GBK:n verkkoon, alkoivat porilaisten nousujuhlat.

Rangaistuspotkukisassa GBK:lta onnistuivat Jussi Roiko, David Carlsson ja Juho Alasuutari.

GBK aloitti ottelun pirteästi ja loi pari maalipaikkaa, mutta avauspuolikkaan loppu meni MuSan tahdissa. 25. minuutilla Matias Koskinen oli jo karkaamassa läpi, mutta Jossimar Sanchez ehti pelastamaan tilanteen kulmapotkuksi. 32. minuutilla Koskinen ei enää erehtynyt, vaan pääsi puskemaan vapaasti Sami Rantalan keskityksestä pallon verkkoon. GBK-vahti Olli Nylundilla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Toisella puoliajalla MuSa loi paremmat paikat, mutta GBK:n puolustus kesti. GBK:n paras paikka tuli Joni Pakolalle 82. minuutilla, mutta veto meni niukasti ohi.

GBK:n pelaajavalmentaja Chris Corcoran lähti suoralla punaisella suihkuun 86. minuutilla, kun hän liukui päin kotijoukkueen pelaajaa. Loukkaantumisista kärsinyt Corcoran ehti olla kentällä vain reilut kymmenen minuuttia.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkoja. Lähimmäksi osumaa pääsi MuSan Rudi Dieter, joka laukoi 118. minuutilla vapaapotkusta tolppaan.

GBK on edellisen kerran pelannut Ykkösessä kesällä 2007. 2000-luvulla seura on ollut maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla neljä kautta. Ykkösessä ja sitä edeltäneessä 1. divisioonassa GBK on pelannut yhteensä 14 kautta. SM-sarjassa seura piipahti kaudella 1976.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori