perjantai 14.12.2018 | 12:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kolme kynttilää syttyi menehtyneiden nuorten muistoksi – Tärkeintä on, ettei kukaan jää yksin surun kanssa

Keskipohjanmaa+ | La 13.10.2018 klo 18:18 [päivitetty la 18:33]

Hanna Parhaniemi

Kalajoki

Suojelusenkeli-virsi soi, kaikkialla on hiljaista. Parikymmentä ihmistä on saapunut Kalajoen kirkkoon edellisyön liikenneonnettomuuden tuoman suruviestin takia. Onnettomuudessa kuoli kolme kalajokista poikaa ja yksi poika loukkaantui vakavasti.

Kirkossa sytytetään kolme kynttilää kunkin onnettomuudessa menehtyneen nuoren merkiksi.

Kappalainen Suvi Lehtimäki puhuu videolla.

– Suru on yhteinen. Meidän on vaikeaa ymmärää, että tällaista tapahtuu. Ei meillä kenelläkään ole valmiita vastauksia, mutta yhdessä voimme kysellä ja turvautua toisiimme. Tärkeintä on, ettemme jää yksin surumme kanssa, kappalainen Suvi Lehtimäki puhuu.

Paikalle saapuneet saavat sytyttää itsekin kynttilät poikien muistoksi. Väki kerääntyy kynttelikön äärelle. Kun kynttilät ovat syttyneet, itku saa tulla. Ihmiset halailevat toisiaan. Kirkon Henkisen Huollon väkeä Kalajoen rovastikunnan alueelta on paikalla keskustelemassa surevien kanssa.

– Tällaisessa tilanteessa on paikallaan, että kirkko avaa ovensa. HeHulaiset ovat saaneet kriisituen koulutuksen, he ovat täällä käytettävissä ja tietysti me kirkon työntekijät. Olemme lähteneet sillä mielin töihin, että kukaan ei jää surunsa kanssa yksin, kappalainen Jukka Kesola kertoo.

Kirkossa saarnataan menehtyneiden nuorten muistoksi tasatunnein kahdeksaan asti lauantai-iltana. Tilaisuuksien jälkeen ihmiset voivat sytyttää kynttilöitä nuorten muistoksi ja keskustella paikalla olevien vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Seurakuntakodilla pidetään nuorteniltaa kello 21 saakka.

Kriisiapua jatketaan ja aiotaan antaa myös kouluissa ensi viikolla. Ensi viikon tiistaina Kalajoen kirkossa järjestetään onnettomuuden vuoksi erillinen suruhartaus.

Henkilöauto ajoi Kalajoen suunnasta Ylivieskantietä aamuyöllä yhden jälkeen, auto ajautui loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle. Sen jälkeen auto törmäsi peltoliittymärumpuun ja ajautui kymmenien metrien matkan ulos tieltä sekä päätyi ojaan katolleen.

Henkilöauton kyydissä oli neljä kalajokista nuorta, joista kolme kuoli. Yksi takapenkillä matkustanut nuori loukkaantui vakavasti.

//Lisätty video kappalainen Suvi Lehtimäen puheesta klo18.32.//

Kalajoella suru tulee lähelle – kuolonkolaria surevat kaikki

Vakava liikenneonnettomuus Kalajoella – Kolme nuorta kuoli henkilöauton ulosajossa, yksi loukkaantui

Kalajoen kuolonkolarin syynä huomattava ylinopeus – Veljekset kuolivat rajussa onnettomuudessa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori