perjantai 14.12.2018 | 12:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vain kynttilät valaisevat onnettomuuspaikan – Surevat tuovat kynttilöitä menehtyneiden nuorten muistoksi pimeän pellonlaitaan

Keskipohjanmaa+ | La 13.10.2018 klo 19:55

Hanna Parhaniemi

Poika istuu kynttilämeren vieressä ja katsoo kauas pellolle. Suru on käsinkosketeltava onnettomuuspaikalla Kalajoen Tyngällä, missä menehtyi kolme paikkakuntalaista nuorta perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Autoja on parkissa pitkin pellonlaitaa. Muut autoilijat kunnioittavat paikalle saapuneiden surua ja ajavat hiljaa paikan ohi. Tuuli on niin voimakas, että kynttilöitä on vaikeaa sytyttää, mutta kaksi nuorta tekevät töitä hitaasti ja hartaasti, että saavat oman muistokynttilänsä viimein syttymään.

– Kynttilän voi käydä sytyttämässä myös kirkossa, paikalla päivystävä Kalajoen nuorisotyönohjaaja ja Henkisen Huollon vapaaehtoinen Tanja Vähäaho mainitsee.

Hän kertoo, että kynttilöitä alettiin tuoda paikalle neljän jälkeen iltapäivällä. Paikalla on käynyt esimerkiksi menehtyneiden nuorten kavereita.

– Täällä on käynyt myös paljon ulkopaikkakuntalaisia. Suru on yhteinen. Tämä koskettaa myös esimerkiksi heitä, joilla on samanikäisiä lapsia, Vähäoja sanoo.

Hän korostaa, ettei surun kanssa saa jäädä yksin.

– Puhukaa, puhukaa ja puhukaa. Ja ilmiantakaa meille tai vaikka koulun kuraattorille, jos joku on jäämässä yksin surun kanssa. Ei voi tietää mitä muuta joillakin on jo ennestään harteilla.

Ulos Ylivieskantieltä ajanut auto törmäsi peltoliittymässä olevaan siltarumpuun, minkä jälkeen auto päätyi katolleen ojaan jopa 50 metrin päähän törmäyskohdasta. Kyydissä oli neljä kalajokista nuorta. Kolme heistä kuoli onnettomuudessa: vuonna 2000 syntynyt kuljettaja ja kaksi vuonna 2001 syntynyttä matkustajaa. Yksi kuolleista matkusti takapenkillä ilman turvavyötä. Muut käyttivät turvavyötä.

Kuollut autonkuljettaja ja yksi menehtyneistä matkustajista olivat veljeksiä.

Onnettomuudesta selvisi yksi takapenkillä matkustanut nuori. Hän on sairaalahoidossa. Poliisi kuulee loukkaantunutta nuorta sitten, kun nuoren terveydentila sen sallii.

Kalajoen kuolonkolarin syynä huomattava ylinopeus – Veljet kuolivat rajussa onnettomuudessa

Kolme kynttilää syttyi menehtyneiden nuorten muistoksi – Tärkeintä on, ettei kukaan jää yksin surun kanssa

Kalajoen onnettomuus riipaisee syvältä – Kriisiapua saa myös puhelimitse

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori