torstai 21.3.2019 | 10:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hovioikeus ei uskonut rattijuopon selityksiä – sakko muuttui ehdolliseksi vankeudeksi

Kalajokilaakso Keskipohjanmaa+
Pe 9.11.2018 klo 12:17 [päivitetty pe 12:18]

Rovaniemen hovioikeus muutti Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomiot törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta miehelle, joka löytyi humalassa keväällä 2017 ojaan ajetun autonsa läheisyydestä Nivalassa.

Käräjäoikeus uskoi miehen väitettä, että autossa oli joku toinen kuljettaja, mutta hovioikeus piti syyttäjän näyttöä riittävänä ja tuomitsi miehen 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänelle tuomittiin 20 päiväsakkoa, joka tekee hänelle 860 euroa.

Käräjäoikeus oli hylännyt kyseiset syytteet, mutta tuominnut miehelle sakkoa ampuma-aserikkomuksesta, koska auton takapenkillä oli toisen miehen sinne jättämä suojaamaton kivääri. Hovioikeus puolestaan katsoi, ettei mies välttämättä ollut huomannut koko kivääriä ja hylkäsi syytteen.

Ajokieltoakin miehelle tuomittiin, mutta sen katsottiin tulleen jo suoritetuksi. Hovioikeus vapautti Suomen valtion velvollisuudesta korvata runsaat 1 300 euroa tuomitun oikeudenkäyntikuluja. Lisäksi maksamista tuli päihdetutkimuksista ja rikosuhrimaksusta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »