tiistai 20.8.2019 | 02:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Kalajoella tutustutaan viikon ajan venäläiseen kulttuuriin

Keskipohjanmaa+
Ti 5.2.2019 klo 13:05

Kalajoki Akatemia ja Kansainvälisyys- ja kehittämisyksikkö järjestävät venäläisen kulttuurin viikon Kalajoella 9.-16.2. Kaupungissa asuu tällä hetkellä asukkaita yli 30 eri maasta ja tulevien lähiseutujen suurhankkeiden sekä matkailun myötä kaupunki kansainvälistyy edelleen. Aiemmin on jo järjestetty monikulttuurisia kansainvälisiä ravintolapäiviä ja nyt tarkoituksena on perehtyä venäläiseen kulttuuriin monin tavoin.

Viikon aikana järjestetään konsertteja Virta-salissa, kouluilla ja vanhainkodilla. Ohjelmassa on myös tapakulttuuriluentoja, ystävyysilta Ventelässä venäläiseen teekulttuuriin tutustuen, satutuokioita sekä muun muassa aakkospaja.

Kalajoen eri ravintoloissa ja kahviloissa on tarjolla venäläistä ruokaa ja leivonnaisia. Lisäksi 13.2. järjestetään yrittäjien aamukahvit Kalajoki kansainvälistyy – teemalla.

16.2. pidetään ortodoksinen hartaushetki Hiekkasärkkien tsasounalla.

Petroskoilainen Sudarushka -kuoro esittää vauhdikasta venäläistä kansanmusiikkia harmonikan säestyksellä Virta-salissa, ystävyysillassa sekä kouluilla ja Himangan palvelukeskuksessa. Kuorolla on maaliskuussa 45-vuotisjuhlapäivä.

Venäjän kielen opettaja ja venäjän kielen ja kulttuurin asiantuntija, FM Aili Saukkonen perehdyttää venäläiseen tapakulttuuriin Virta -salissa ja yrittäjien aamukahvitilaisuudessa. Aili Saukkonen luennoi myös kouluilla.

Kirjailija Päivi Honkakoski saapuu esittämään Tervatonttu -satuja tiistaina Kalajoen kirjastolle. Hänen kirjansa on käännetty myös venäjän kielelle. Kirjailija vierailee lisäksi Tyngän koululla. Kalajoen kirjastolla järjestetään muitakin satutuokioita. Venäläisiä satuja luetaan kirjastolla tiistaina 10.2. ja siellä on esillä myös kuukauden ajan venäläisten kirjailijoiden näyttely.

Kalajoen päiväkodeilla järjestetään viikon aikana erilaisia tuokioita ja tapahtumia. Lapset tutustuvat venäläiseen kulttuuriin leikkien, laulujen, satujen ja ruokakulttuurin kautta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »