maanantai 16.12.2019 | 06:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sievi FS pesi kasvonsa ja voitti kärkijoukkueen

Hanna Perkkiö Keskipohjanmaa
Su 10.2.2019 klo 20:20 [päivitetty su 21:05]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sievi FS kampesi itsensä suosta ja palasi voittokantaan lauantaisen GFT-tappion jälkeen. Vähämaalisessa mutta viihdyttävässä ottelussa sarjakärki ja hallitseva mestari Kampuksen Dynamo kaatui Sievin monitoimihallissa lukemin 1–0 (0–0).

Kahden peräkkäisen mahalaskun jälkeen joukkue ei silti päävalmentaja Kimmo Mattilan mukaan vieläkään palannut aivan omalle tasolleen.

– Vielä jäi kehitettävää etenkin pallollisessa pelissä. Mutta kasvojen pesu tämä kyllä oli.

Lauantaisen tappion nollaaminen vaati päävalmentajan mukaan nopeaa korjausliikettä.

– Pelin jälkeen katsottiin ottelu vielä yhdessä, syötiin ja keskusteltiin. Samalla saatiin purkaa pahaa oloa, joka voittavalla joukkueella pitääkin olla tappion jälkeen. Tälle päivälle muutettiin peluutusta ja selkeytettiin toimintatapoja. Ennen kaikkea keskityttiin korjaamaan asennepuoli, Mattila kertoo.

Yhtenä herättelykeinona Mattila luovutti valmentajan penkin ottelun ajaksi Sievin valmennustiimiin kuuluvalle Kai Ollikaiselle. Myös pelitapaan tehtiin selkeitä korjausliikkeitä

– Alettiin pelata yksinkertaisemmin ja keskityttiin perusasioihin, esimerkiksi siihen miten tuetaan joukkuekaveria prässissä ja mitä syöttösuuntia suljetaan. Hyökkäyssuuntaan meillä on ollut liiankin haastavia kuvioita, joiden kanssa kaikki eivät ole olleet sinut, ja niitä yksinkertaistettiin.

Ottelun alku oli tasaista kamppailua, ja kentällä nähtiin selvästi kipakoitunut kotijoukkue. Maalipaikat eivät kummallakaan joukkueella tuottaneet tulosta, ja tauolle mentiin nollalukemissa.

Toista puoliaikaa ehti kulua reilu minuutti, kun Sievin vaasalaisvahvistukset juonivat voitto-osumaksi jääneen 1–0-maalin. Toni Pylkkäsen syötöstä pallon toimitti maalin perälle Matias Träskbäck.

Neljä minuuttia ennen loppuvihellystä KaDy turvautui lentävään maalivahtiin, mutta tuloksetta.

Voiton ansiosta Sievi hilasi itsensä takaisin sarjataulukon kolmospaikalle, joskin pisteen jäljessä olevalla Leijona Futsalilla on pelattuna yksi ottelu vähemmän.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »