sunnuntai 22.9.2019 | 20:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kruununvoudintalon keskiaikailtamissa perehdytään keskiaikaiseen kamppailu-urheiluun

Pia Räihälä Keskipohjanmaa
Ke 13.3.2019 klo 15:50

Kruununvoudintalolla maistellaan keskiaikaista elämänmenoa torstaina 21.3. Kaikille avoimessa tilaisuudessa voi eläytyä innostavien esitysten maailmaan, löytää uuden harrastuksen tai vain nauttia ilmapiiristä.

Konservaattori Jouni Mustonen esitelmöi keskiaikaisen taistelutaiteen yhtymäkohdista nykypäivän kamppailulajeihin. Keskiaikaisena taistelutaitojen oppikirjana tunnettu Fior di Battaglia on harvinainen perintö ajalta, jolloin eurooppalaisten kamppailulajien asema yleissivistyksenä kuihtui oppineiden ja ylimystön etuoikeudeksi. Tästä huolimatta vähäntutkittu keskiaikainen kamppailu-urheilu asettautuu laajalle historialliselle ja maantieteelliselle jatkumolle aina meidän päiviimme saakka.

Tervehdyksen keskiaikaisesta Tararantin kylästä tuo puolestaan kyläpäällikkö Martinus, toiselta titteliltään seurakuntapastori Martti Nykänen. Hän esittelee kylän toimintaa ja kutsuu kuulijoita mukaan toiminnan kehittämiseen.

Esitysten välissä on yleisön ja esiintyjien vapaamuotoista keskustelua. Lisäksi kuullaan lyhyt tietoisku keskiajasta sekä avataan yleisölle vuoden 2019 keskiaikatapahtuman teemaa ja ohjelmistoa.

Tilaisuuden järjestävät K.H.Renlundin museo – Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo, Kokkolan seurakunnat ja Kokkolan maa- ja kotitalousnaiset muiden keskiaikapäivien suunnittelutoimijoiden taustatuella.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »