maanantai 20.5.2019 | 01:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjalainen: Huumekauppa toi pitkät tuomiot kahdelle nuorelle miehelle – Poliisi pysäytti huumeita kuljettaneen auton Kokkolassa

Kokkolassa marraskuussa takavarikoitu amfetamiinilasti johti salakuljettajien jäljille

Laura Airola Keskipohjanmaa+
Pe 19.4.2019 klo 14:03

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut laajassa huumerikosvyyhdissä ankarat tuomiot, kertoo sanomalehti Pohjalainen.

Huumerikoksista oli syytettynä yhteensä kahdeksan henkilöä.

Jutun päätekijä, seinäjokelainen 23-vuotias Daniel Raine Ilari Egea (entinen Sjöblom), sai 12 vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomion muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, rahanpesusta ja dopingrikoksesta. Hän istuu tuomionsa Vaasan vankilassa.

23-vuotias Mauri Laine tuomittiin kuudeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen ja menettämään valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä 4 000 euroa.

Huumeita päätekijälle toimittanut ruotsalainen Omran Mohammad sai puolestaan 11 vuoden tuomion törkeistä huumausainerikoksista. Hän oli muun muassa laittomasti tuonut Ruotsista Tornioon, kuljettanut ja pitänyt hallussaan amfetamiinia ja myynyt tai muuten luovuttanut huumausaineita Sjöblomille ja Laineelle.

Sjöblom ja Laine ovat hankkinet, pitäneet hallussaan ja kuljettaneet huumeita Torniosta Vaasaan ja Kauhavalle.

Keskipohjanmaa kertoi marraskuussa suuresta huumetakavarikosta Kokkolassa.

Päätekijä jäi kiinni 6. marraskuuta hänen palatessaan huumausaineiden hakumatkalta Torniosta. Seurueen autosta takavarikoitiin Kokkolassa neljä kiloa amfetamiinia.

Seurueeseen kuuluivat lisäksi 20- ja 21-vuotiaat kauhajokelaiset naiset. Yksi naisista tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta kolmeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankilaan.

Vankeuteen tuomittu Enni Kulmala on kertonut olleensa vain auton kuljettaja, kunnes hänelle oli jossain vaiheessa selvinnyt, että kyydissä oli amfetamiinilasti. Tajuttuaan tilanteen nainen oli omien sanojensa mukaan ollut peloissaan, mutta jatkanut auton kuljettamista.

Syytettynä oli yhteensä kahdeksan henkilöä. Muiden tuomiot vaihtelivat käyttörikos-sakoista vajaaseen seitsemään vuoteen vankeutta.

Päätekijä on hankkinut Ruotsista Tornion kautta amfetamiinia vuoden 2018 aikana kaikkiaan seitsemän kertaa. Poliisi epäilee miehen hankkineen kaikkiaan yli kahdeksan kiloa amfetamiinia. Myytäväksi olisi päätynyt yli neljä kiloa. Amfetamiinia myytiin ja välitettiin Pohjanmaan alueelle sekä muualle Suomeen.

Nuori huumekauppias jäi kiinni Kokkolassa – Seurueen autosta takavarikoitiin 4 kiloa amfetamiinia

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »