maanantai 16.12.2019 | 07:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Pallo-Veikkojen liigajoukkue innoissaan kotiavauksen kynnyksellä – Päävalmentaja Jarmo Korhonen: "Tätä on odotettu"

Vili Ruuska Keskipohjanmaa
Ti 7.5.2019 klo 16:24

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kukapa sitä ei kotiin haluaisi? Perimmäinen vietti tai ei, mutta kova hinku omalle veralle kytee selvästi Kokkolan Pallo-Veikkojen leirissä.

Yhdentoista ottelun evakkoretki saa kaivatun päätöksensä lauantaina, kun KPV pääsee viimeinkin Keskuskentälle kotiyleisönsä eteen. Veikkausliigan tavoille opetteleva sarjanousija mielii avausvoittoon FC Lahden kustannuksella.

Joukkueesta kantautuvat kommentit eivät selvennystä tarvitse – 11.5. on sivurajaviivan paksuisella tussilla ympyröity päivämäärä.

– Tätä on odotettu, vaikka ei kotikenttä tietenkään autuaaksi tee. Onneksi enää ei tarvitse pakata laukkua ja lähteä reissuun, päävalmentaja Jarmo Korhonen huoahtaa.

– Oma koti on aina oma koti. Aikaisemmin olemme pelanneet isoilla tekonurmikentillä, kun taas nyt vuorossa on pieni luonnonnurmikenttä. Pelaaminen muuttuu väistämättä hiukan, laitapuolustaja Timo Rauhala arvelee.

Se tunteilusta, takaisin maan pinnalle. Heikko on suhteellisen osuva laatusana kuvaamaan sitä, miten KPV:n alkukausi on mennyt tuloksellisesti. Pistelaarin pohjalla nököttää yksi vaivainen piste.

Kahden ylimmän sarjatason välinen ero näkyy tulokkaan pistesarakkeessa.

– Ykkösessä saatoimme selvitä takaiskuitta muutamasta virheestä. Täällä niistä rokotetaan kovalla kädellä, Rauhala analysoi.

– Olemme näyttäneet jokaisessa ottelussa, että pystymme pelaamaan tätä sarjaa. Valintakysymyksissä olemme kuitenkin muita joukkueita jäljessä, Korhonen lausuu ja viittaa kommentillaan yksittäisiin pelillisiin valintoihin.

Kilpakumppanit eivät ole olleet ainoita kantoja kaskessa. Takatalven myötä lunta on tullut sananmukaisesti tupaan, eikä KPV ole vetänyt vielä yhtään harjoitusta kaupungin ykkösalustalla.

Asiaa harsopeitteiselle Keskuskentälle ei näytä olevan kuluvalla viikolla ennen Lahti-vääntöä. Levollinen Korhonen on silti kaikkea muuta kuin huolissaan tilanteesta.

– Teemme valmistavat harjoitukset Kirkonmäen kentällä. Siellä on toinen, yhtä lailla samettinen nurmi, luotsi kuittaa suu virneessä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »