maanantai 13.7.2020 | 06:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Seitsemän kertaa seitsemän on Jukka Hautalan uutuuskirja: käsittelyssä 49 painavaa ja monimerkityksellistä sanaa kreikankielisestä Uudesta testamentista

Arja Kangas
Pe 7.6.2019 klo 08:53 | päivitetty pe 08:55

Jukka Hautala on julkaisut uutuuskirjansa ”Seitsemän kertaa seitsemän – 49 sanaa Raamatusta, kristinuskosta ja kulttuurista”.

Kirjan rakenne symboloi juutalais-kristillisen kulttuuripiirin aikakäsitystä seitsemästä päivän, seitsemän viikon ja seitsemän vuoden jaksoista.

Kirjan 49 kirjoitusta on saanut rinnalleen seitsemän kuvaajan seitsemän kuvaa. Kuvat tukevat ja laajentavat kirjoitusten teemoja. Ylivieskalaisia kuvaajia teoksessa on mukana kaksi: Ruusa Saarinen ja Tapani Uusikylä.

Kirjoitukset käsittelevät 49 mielenkiintoista sanaa, jotka ovat peräisin kreikankielisestä Uudesta testamentista. Sanat on valittu mukaan niiden yleisen painavuuden, monimerkityksellisyyden tai yllätyksellisyytensä takia. Ne ovat sanoja, joita käytämme yhä puheissamme. Sanojen merkitykset ovat laajentuneet, kaventuneet, muuntuneet tai syventyneet. Sanat ovat aakkosjärjestyksessä ”alfasta omegaan”. Ensimmäinen sana on ”abba” (isä) ja viimeinen ”oora” (tunti, hetki).

Hautalan mukaan kirjaa voisi luonnehtia mietiskely- ja meditaatioteokseksi, tai vastaavasti pieniksi seurapuheiksi. Kirjoitukset pyrkivät herättämään lukijan omaa ajattelua ja mielikuvitusta.

Kirjan tekstit syntyivät vuoden 2018 alkupuolella kirjoituksista, joita Jukka Hautala kirjoitti Facebook-sivuilleen ollessaan ehdolla Oulun hiippakunnan piispanvaalissa.

Kirjan julkistamistilaisuudet ovat Oulussa perjantaina 7.6. ja Ylivieskassa kirjastolla tiistaina 11.6.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »