maanantai 13.7.2020 | 07:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Myran jumittui JyPK-tappion myötä entistäkin tiukemmin naisten Liigan häntäpäähän – Pettynyt päävalmentaja Slotte parjasi puolustuspeliä: "Liigassa meillä ei ole varaa päästää helppoja maaleja"

Vili Ruuska
La 8.6.2019 klo 17:32

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Naisten Liigassa IK Myran kärsi kauden seitsemännen tappionsa, kun Jyväskylän Pallokerho haki pisteet Alavetelistä maalein 1–2 (0–1).

Harmituksen saattoi aistia Kokkolaan asti Myranin päävalmentaja Magnus Slotten kasvoilta ottelun jälkeen. Slotte puki osuvasti sanoiksi syyn, jonka vuoksi alaveteliläiset jäivät puille paljaille.

– Liigassa meillä ei ole varaa päästää helppoja maaleja. Tänään niitä tuli kaksi.

Myran kykeni kalistelemaan peistä melko lailla tasaväkisesti JyPKin kanssa, vaikka vieraat hienoisesti palloa hallitsivatkin. Oman pään lapsuksia keskisuomalaisille sattui yksi vähemmän, mikä palkittiin kolmella pisteellä.

– Paljon on petrattavaa, kuittasi vähäsanainen Slotte pelillisen analyysiosion.

Valtavan hilpeä tunnelma ei vallinnut edes kymmenen metrin päässä viereisessä kopissa. JyPKin päävalmentaja Mikko Manninen murjaisi kaunistelematta, että tulos oli ainoa positiivinen asia, jonka hänen joukkueensa sai matkaevääksi Keski-Pohjanmaalta.

– Tekemistä riittää. Erityisen pettynyt olen tapaan, jolla puolustimme tänään. Annoimme ison määrän erikoistilanteita vaarallisista paikoista, vaikka valmistavissa palavereissa painotin, ettei niitä saisi tulla, Manninen sätti.

Vapaa- ja kulmapotkuja Myranilla todellakin oli yllin kyllin. Kerta kerran perään valkopaitainen JyPK-pelaaja kuitenkin nousi korkeimmalle ja vesitti emäntien maalintekoaikeet.

– Kenttä oli aika nihkeä, emmekä päässeet pelaamaan pallollista peliä niin hyvin kuin olisimme halunneet. Toki meillä oli tarpeeksi tilaa ja aikaa pelata pallon kanssa, eli kaikkea ei voi laittaa kentän piikkiin, Manninen tuumi.

Maalivahti Jillian McVickerin seikkailu rangaistusalueella puolen tunnin paikkeilla oli Myranin kannalta kohtalokas viiden sekunnin virhe. Jenkkiveskari rikkoi JyPK-hyökkääjää, ja seurauksena oli rangaistuspotku. Lavdije Begolli tälläsi pallon oikeaan alakulmaan McVickerin mainiosta torjuntayrityksestä huolimatta.

McVickerin ikävä töppäys oli vain pieni tahra muutoin puhtaalla pöydällä. Toisen puoliajan alussa syntyneestä 0–2-osumasta ei nimittäin voi missään nimessä osoittaa McVickeriä sormella.

Kyseisessä tilanteessa Myranin merkkauspeli petti, ja JyPKin hyökkäyskalusto pääsi tulittamaan hyvästä paikasta. Vastaantulollaan maalia tehokkaasti peittänyt McVicker teki näyttävän tuplatorjunnan, mutta kolmannelle laukaukselle hänkään ei voinut mitään.

Pitkänhuiskea kärkipelaaja Henna-Riikka Honkanen upotti 15 metristä kauden kuudennen maalinsa.

Myranin sammumaisillaan ollut liekki sai bensavoitelun kymmenen minuuttia myöhemmin. Tiukassa vartioinnissa läpi ottelun ollut Chelsy Swackhamer pelattiin vapaaksi, ja Yhdysvaltojen lahja Alavetelille tykitti maalipuiden väliin 1–2-kavennuksen arvoisesti.

Paahtavat olosuhteet ja pelatut minuutit alkoivat tehdä tehtävänsä – kelvollisia tilanteita syntyi viimeisellä vartilla molemmissa päissä. Etenkin Myran haki raivopäisesti tasoitusta, mutta sitä ei koskaan saatu aikaan.

Lopputuloksen myötä JyPKin etumatka sarjajumbo Myraniin kasvoi neljän pisteen suuruiseksi. Revanssin paikka on Jyväskylässä reilun kahden viikon päästä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »