keskiviikko 27.5.2020 | 08:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkotyö-säätiö aloittaa YT-neuvottelut – Toimitusjohtaja Sanna-Mari Levijoki luottaa lomautusten riittävän: "Me ratkaisemme tämän puhaltamalla yhteen hiileen"

Annika Tiitto
Ke 2.10.2019 klo 10:40 | päivitetty ke 13:44

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolalainen Kokkotyö-säätiö aloittaa YT-neuvottelut. Säästötavoite on 100 000 euroa, ja säästötoimenpiteet pyritään suorittamaan määräaikaisina lomautuksina loppuvuoden aikana.

– Tähän on monia syitä. Viime vuoden alijäämäinen tulos heijastuu tähän vuoteen. Vuodelle 2018 hävisimme työhönvalmennuksen kilpailutuksen, ja Sormus- ja Integra-hankkeen kuntarahat jäivät saamatta. Tänä vuonna palvelusopimukset eivät ole toteutuneet täysimääräisinä emmekä ole kyenneet omiin myynnillisiin tavoitteisiimme, Kokkotyö-säätiön toimitusjohtaja Sanna-Mari Levijoki kertoo.

Lomautuksista huolimatta kaikkiin palvelusopimuksiin vastataan sopimusten mukaisesti.

– On katsottava isoa kuvaa, mutta samaan aikaan pitää turvata työllisyydenhoitoa, jota toteutamme eri sopimusten kautta. Mikäli toimintaamme ei olisi, sillä olisi näillä asiakasmäärillä erittäin laajamittaiset vaikutukset työttömyysasteeseen saakka. Haluamme kantaa vastuumme myös siitä.

Levijoki suhtautuu YT-neuvotteluihin kuitenkin luottavaisesti: hän uskoo, että lomautukset riittävät säästötavoitteeseen.

– Porukka otti tämän melko hyvin vastaan. Olemme ongelmaratkaisun ammattilaisia, joten me ratkaisemme tämän puhaltamalla yhteen hiileen, Levijoki toteaa.

Kokkotyö-säätiö työllistää 87 henkilöä Kokkolassa, Pietarsaaren seudulla ja Kaustisen seudun kunnissa. Säätiö tuottaa työllisyyden hoidon ja osallistamisen tukipalveluita eri alueiden toimintaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »