lauantai 4.7.2020 | 20:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Uusista pysäköintijärjestelyistä apua Kokkolan keskustan imuun

Keijo Knuuttila
Pe 4.10.2019 klo 07:00

On ollut kovasti keskustelua Kokkolan keskustan kauppaliikkeiden paosta keskustasta. En yhtään ihmettele kehitystä tässäkin suhteessa. Kyllä asiakkaat varmasti viihtyvät Heinolan liikkeissä, joissa ei ole puutetta pysäköintitiloista eivätkä ne ole aikarajoitettuja. Ne, jotka ovat käyneet ulkomailla kaupunkikeskustoissa, ovat huomanneet autojen pysäköintien suuren määrän ja ihmisten viihtymisen kauppakaduilla. Ei siellä vainoa parkkipirkot autoilijoita siinä, että ovatko autot juuri oikeissa ruuduissa tai täsmälleen oikeissa paikoissa.

Entä Kokkolan runsaat tunnin pysäköintipaikat? Jos vähänkin kiertää asioilla kaupungilla, huomaa, että tunti on loppujen lopuksi lyhyt aika tähän. Olen ajatellut, että mitenkähän ja mihin kauempaa tulevat kauppojen työntekijät parkkeeraavat autonsa?

Entä ratkaisu tähän? Vuokrataan liikkeille tarvittavat itsevalvotut lähiasiakasparkkipaikat, siirrytään kahden tunnin parkkiaikaan tunnin sijasta ja pitempiaikaisiin parkkeerauksiin hommataan kännykkäpohjainen parkkiveloitusmahdollisuus (esim. EasyPark) sekä vähennetään parkkipirkkojen määrää ja kustannuksia.

Tästä olisi etua myös VR:n aseman parkkipaikkojen käytössä. Nyt sille parkkipaikalle ei tahdo mahtua matkustajia hakeakseen?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »