keskiviikko 27.5.2020 | 03:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen seutukunnan palloiluhallin esiselvityshanke etenee hyvässä vauhdissa – Alueen urheiluväki näyttänyt vihreää valoa hankkeelle, osa-aikainen projektihenkilö Jukka Rimpioja ollut mukana toukokuusta lähtien

Vili Ruuska
Ke 9.10.2019 klo 09:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kaustisen seutukunnan organisoima palloiluhallin esiselvityshanke on ollut käynnissä maalis-huhtikuusta asti. Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtaja Petri Jylhän sanoin seura- ja kuntatoimijat on saatettu yhteen. Paljon onkin ehtinyt tapahtua puolen vuoden aikana.

– Toukokuun loppupuolella saimme osa-aikaisen projektihenkilön Jukka Rimpiojan. Muodostimme työryhmän, jossa on urheiluseurojen ja kuntien edustajia viidestä kunnasta. Työryhmä on kokoustanut kahdesti.

– Olemme tutustuneet kolmeen halliin. Perjantaina käymme Alajärvellä alustavalmistaja Saltexin luona. Lisäksi käymme katsomassa Kuortaneen uuden hallin, Jylhä kertaa.

Työryhmä teki sähköisen kyselyn seuroille ja kunnille. Kyselyyn tuli 35 vastausta, jotka puhuivat saman asian puolesta: palloiluhallille on tarvetta.

Nyt työryhmä muodostaa yhteistä näkemystä karkeilla linjoilla tälle seudulle parhaiten sopivasta hallista. Sen jälkeen alkaa tarkempi suunnittelu. Silloin tehdään havainnekuvia ja pohditaan teknisiä ratkaisuja sekä rahoitusta.

– Uskon, että tämän vuoden loppupuolella näkemys on hiottuna. Virallinen hankeaika päättyy vuoden loppuun. Todennäköisesti haemme hankkeelle jatkoaikaa, jotta keväällä voitaisiin tehdä tarkennettua suunnittelua.

– Jos keväällä saisimme tehtyä suunnittelun, asia voisi olla jo seuraavana syksynä jonkin kunnan talousarviovalmisteluissa. Alkutalvesta 2020 voisi saada tehtyä jo havainnekuvia, Jylhä maalailee suuntaa antavia aikatauluja.

Hallin rakentaminen ei ole vielä varmaa. Monet asiat vaikuttavat siihen, toteutuuko paikallisten urheiluihmisten tavoite vai ei.

– Riippuu siitä, kuinka realistisen ja hyvän esityksen saamme rakennettua. Ehkä ratkaisevinta on kuitenkin se, että löytyy joku, joka lähtee toteuttamaan hallihanketta. Onko se sitten kunta tai jokin muu toimintamalli, esimerkiksi yksityinen taho tai kolmas sektori? Sitä emme ole miettineet, Jylhä pyörittelee.

Mikäli asia etenee Jylhän kuvailemalla aikataululla, on periaatteessa mahdollista, että halli olisi pystyssä jo vuonna 2021.

– Jos joku ottaisi ensi vuonna hallihankkeen talousarvioon ja päättäisi lähteä rakentamaan hallia, halli voisi olla käyttökuntoinen jo sitä seuraavana vuonna. Tämmöistä halliahan ei rakenna hirveän kauan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »