tiistai 14.7.2020 | 12:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Kipinä on painin uusi erikoisseura – Kälviän Tarmon painitoiminta siirtyy vuodenvaihteessa uuteen seuraan

Seppo Järvelä
To 28.11.2019 klo 07:08

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Uuden seuran perustaminen on sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Päädyimme ratkaisuun Kälviän Tarmon johtokunnan kanssa yhdessä. Paini on laajentunut viime vuosina isoksi lajiksi. Painisali on Kokkolassa ja pääosa harrastajista on täältä, uuden seuran puheenjohtajaksi valittu Johanna Forsell kertoo.

Forsell korostaa, että toiminta jatkuu entisellään uuden seuran puitteissa. Kokkolan Kipinän uudet nettisivut avautuvat tällä viikolla ja niiden kautta voi ilmoittautua talven ryhmiin.

– Suurin muutos on nimenmuutos. Seuran kilpapainijat siirtyvät uuteen seuraan ilman siirtoilmoituksia. Painitoiminta loppuu Kälviän Tarmossa vuodenvaihteessa.

Uuden seuran nimi haluttiin mahdollisimman neutraaliksi, vaikka vaihtoehtoja oli useampia.

– Nimellä ei haluta rajoittaa tulevaa toimintaa, Forsell sanoo.

Sunnuntaina pidetyssä perustamiskokouksessa uuden seuran hallitukseen valittiin puheenjohtaja Johanna Forsellin lisäksi Marika Hirvi, Petri Forsell, Heikki Laine, Jouko Salmela ja Janne Viitanen.

Yhdistyksen toiminta- ja tilikausi alkaa elokuun alusta ja päättyy seuraavan vuoden heinäkuun loppuun.

Painia harrastavia lapsia ja nuoria on tällä hetkellä yli 200. Ohjaajia ja valmentajia on parisenkymmentä. Jänismaalla olevalla painisalilla on ohjattua toimintaa kuutena päivänä viikossa.

Eniten harrastajia on 2-6-vuotiaiden nallepainissa, jossa lapset liikkuvat matolla omien vanhempiensa kanssa. Nallepainin harjoituksia järjestetään neljänä iltana viikossa.

Omat ryhmät ovat lisäksi 6-7-vuotiaille nassikkapainijoille sekä 8-15-vuotiaille painikoululaisille. Tytöille on kerran viikossa kokoontuva painiryhmä. Perheen pienimmät temmeltävät kaksi kertaa viikossa taaperopainijoiden ryhmissä.

Seuran kilpapainijat harjoittelevat kahdessa ryhmässä kolmena iltana viikossa. Ryhmään kuuluvien tulee sitoutua harjoittelemaan valmentajien ohjeiden mukaisesti sekä osallistumaan kilpailuihin.

Uuden seuran ensi vuoden merkittävin tapahtuma on Kokkolassa 19. huhtikuuta järjestettävät kansalliset Kokko-Kalle Games painikilpailut.

”Päädyimme ratkaisuun Kälviän Tarmon johtokunnan kanssa yhdessä. Paini on laajentunut viime vuosina isoksi lajiksi. Painisali on Kokkolassa ja pääosa harrastajista on täältä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »