sunnuntai 5.7.2020 | 16:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Perungan Pojat aivan aiheesta lentopallon Mestaruusliigan jumbona – Kokkolan Tiikerit pelasi alun vastustajan tasolla ja löysi vähitellen normaalin tasonsa

Seppo Luokkala
La 30.11.2019 klo 19:43 | päivitetty su 07:17

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pikkujoulua, saunavuoroa, alennusmyyntiä, urheilua tv:stä kellon ympäri ja ennenmuuta sarjan heikoin joukkue vastustajana. Kyllä kansa tietää. Kokkolan Tiikereiden kotiotteluiden pienin yleisömäärä (428) maailman aikoihin oli paikalla toteamassa Perungan Poikien nykytilan. Tiikerit voitti 3–0 (25–23, 25–19, 25–12).

Liekö tieto PerPo:n vanhan kulkupelin joutumisesta romutettavaksi romuttanut myös joukkueen pelin Mestaruusliigassa. Hollihaassa rovaniemeläiset lahjoittivat avauserässä Tiikereille 12 pistettä. Toinen erä sujui jo paremmin. Nyt ilmaisia pinnoja tuli vain kymmenen.

PerPo:n valmentaja Henri Tuomi ei kaunistellut tilannetta. Kokkolan tapaus oli ilmeisen tuttu miehelle jo edellisiltä kierroksilta.

– Kaverin ei juurikaan tarvitse tehdä mitään, kun me pelaamme aivan hirveää lentopalloa. Mieli on aika surullinen, kun tämä on tällaista kivireen vetämistä. Meidän keskiarvotaso ei riitä ketään vastaan tässä sarjassa, Tuomi tuskaili.

Valmentaja puhui täyttä asiaa. Vastaanotto toimi alle 40 prosentin teholla ja hyökkäyksissä liikuttiin samalla tasolla. Syöttövirheitä kertyi vieraille 14 ja hyökkäysvirheitä 13. Pelaajan kansalaisuudesta riippumatta oli esitys tasaisen vaisu.

Pallopeleissä on erittäin helppo lähteä itseään heikomman vastustajan peliin mukaan. Näin teki Tiikerit ottelun alussa. Toinenkaan erä ei ollut isänniltä aivan hillitön, mutta kuitenkin ensimmäistä parempi.

Kolmannessa peli ratkesi tavanomaisen ryhdin löydyttyä Tiikereiden otteisiin. Sopivaksi piristeeksi heitti valmentaja Mikko Keskisipilä kehiin koko vaihtopenkillisen miehiä.

Jere Mäkinen otti heti kaksi torjuntapinnaa ja Benjami Montonen täräytti keskeltä pari mojovaa iskua kenttää. Ässätilaston kärkimies Matias Saviarokin ehti tekemään kaksi pistettä. Toisen ässällä.

– Ei ollut kaunista peliä meiltäkään. Virhemäärä väheni pelin kuluessa ja se riitti tänään. Eniten lämmitti se, että vaihtopenkiltä tulleiden mukana taso vain parani.

– Ihan hienosti menneet kolme peliä hoidettiin, sillä eihän kukaan voi aina pelata elämänsä parasta peliä, huomautti Keskisipilä.

Tiikereiden parhaita pistemiehiä olivat: Jiri Hänninen 13/+4, Oskari Keskinen 10/+7 ja peräti neljä ässää syöttänyt passari Anton Välimaa 5/+3. Libero Niklas Breilin vahvisti, että parempi ilme löytyi kentälle ilman valmentajan tulistumista.

– Kaksi erää mentiin vastustajan mukana. Tiedettiin pitkällä tauolla itsekin, että pitää alkaa pelaamaan. Vaihdosta tuli hyvin porukkaa sisälle ja kolmas erä oli jo parempi.

– Seuraavaksi maistuisi kovemman porukan voittaminen. Ennen joulua kohdataan vielä VaLePa ja Loimu kahdesti. Otetaan niistä yhdeksän pinnaa lisää, Breilin suunnitteli.

//1.12. kello 7.17 Muokattu otsikkoa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »