maanantai 13.7.2020 | 06:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Juha-Matti Anttilan viikon viiniarvio: OttoBucce Piemonte Rosso – kevyt ja maukas buffetviini

Juha-Matti Anttila
Ti 14.1.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viiniarvio

OttoBucce Piemonte Rosso 2017, Italia, 10,59 €

Miten tulikin silmäiltyä jalkoihin myymälässä ja huomasin Italian hyllyn kohdalla mielenkiintoisen kyykkäysviinin. Piemonten alueelta ei yleensä tule mitään halpaa, joten kympin hintainen lattiatason tuote on erittäin epäilyttävä löytö. Vaikka sen nimi on ottoBucce, joka viitannee tiettyyn liharuokaan, tein koeruuaksi kasvispainotteista kanapataa, koska oletin punaviinin olevan kovin köykäinen.

Eikä sen tuoksu mitenkään voimallinen ole, kirsikkainen ja vähän mansikkahilloinen, mutta ihan miellyttävä, jopa aavistuksen mokkainen. Se paranee kyllä hetken päästä, vaikka on aluksi vaisuhko.

Ylläri tulee maistaessa. Tämähän on oikeasti maukas! Kevyt, mutta mukavan marjaisa, vähän makeahko ja sopii rosmariinimaustetulle ruualleni yhtä hyvin kuin pizzalle tai pasta bologneselle. Kirsikan ja vadelman maku on selkeä hetken, mutta ei näin edulliselta viiniltä voi olettaakaan pitkää ja runsasta jälkimakua.

Ei mikään suuri viini, mutta käännän kokemuksen positiivisen puolelle ja puolisokin oli samaa mieltä, joten tämä pärjää hyvin arkisempien ruokien kanssa. Vähän hienovireisempi kuin useimmat muut kyykkyviinit ja saa hyvät pisteet halpisviinien kategoriassa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »