maanantai 10.8.2020 | 02:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikerit taipui tappioon pitkän kaavan ottelussa – Matkustelu ja harjoittelun vähyys näkyivät huolimattomuutena kentällä.

Matti Sinkkonen
Ti 14.1.2020 klo 21:51

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

JOENSUU

Miesten lentopallon Mestaruusliigakamppailu joensuulaisen Karelian Hurmoksen ja Kokkolan Tiikereiden välillä tarjosi 285 katsojalle nähtävää koko rahan edestä, kun ratkaisu venyi viidenteen erään.

Kotijoukkue nappasi lopulta voiton ja kaksi pistettä erin 3–2 (22–25, 25–22, 25–22, 20–25, 15–9). Voitto oli Hurmokselle kauden toinen Tiikereistä kotikentällä.

– Hurmos oli tuon verran parempi ja ansaitsi voittonsa. Ei ollut meiltä ihan terävintä peliä ja näkyi, että olemme reissanneet ympäri Suomea, pelanneet paljon, emmekä ole päässeet kunnolla harjoittelemaan, Tiikerit-luotsi Mikko Keskisipilä totesi.

Avauserän vieraat käänsivät itselleen 10–10-tilanteesta, toisessa ja kolmannessa puolestaan isännät pystyivät kääntämään erien loput itselleen.

Neljäs erä meni taas vieraille avauserän kaavalla. Viidennessä erässä Hurmos rallatteli hyvän alun siivittämänä helposti voittoon.

Keskisipilän mukaan pienoinen väsymys näkyi myös kentällä.

– Olimme pikkuisen huolimattomia helpoissa palloissa ja se menee myös väsymyksen piikkiin. Perustekemisessä tehtiin meidän jutut, mutta huolellisuudesta jäi kiinni.

– Nyt ehditään vähän palautua ja päästään harjoittelemaan, kun seuraava peli on vasta ensi viikon keskiviikkona. Saimme tästä hyvää opetusta jatkoo, Keskisipilä jatkoi.

Vieraiden tehokkaimmat tiistaina olivat laidoista palloa takoneet Jiri Hänninen (21/+13) ja Jere Mäkinen (17/+6). Isäntien parhaat olivat keskitorjuja Eugene Stuart (18/+13) ja Ville Louhela (18/+6).

Myös Hänninen näki väsymyksen painavan pohkeissa melkoisesti, vaikkei halunnutkaan selitellä tappiota sillä.

– Olihan siinä tarjolla vähän enemmänkin, mutta siinä näkyi, että olemme käyneet koko Suomen läpi ja pelattu tiuhaan tahtiin. Emme ole päässeet treenaamaan ja lepäämään, ja tuon näköistä se oli.

– Voin sanoa, että painaa pohkeissa. Ei sen taakse voi mennä, vaan pitäisi pystyä suorittamaan pelistä toiseen.

Omat tilastot eivät kauheasti lämmittäneet, kun joukkueena tuloksena oli tappio.

– Se on minun rooli eli hyökkäävä pelaaja, niin se näkyy papereissa. Vielä kun oppisi puolustamaan, niin olisin parempi, Hänninen naureskeli.

Keskisipilä myönsi, että sarjanousija Karelian Hurmos on vaikea vastus Tiikereille.

– He ovat meille vaikea vastustaja. Vaikka kotonakin voitimme, niin olimme vaikeuksissa heitä vastaan. He pelaavat hieman erilaista lentopalloa kuin oikeastaan kukaan muu tässä sarjassa, Keskisipilä tuumasi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »