sunnuntai 23.2.2020 | 22:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Turkistarhaus ja kettujen vienti Kiinaan oli Keskipohjanmaan verkossa kuumin aihe kuluneella viikolla – Koosteesta löydät viikon luetuimmat jutut

Arja Kangas Keskipohjanmaa
Su 19.1.2020 klo 14:00 [päivitetty su 14:24]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Tammikuun kolmas viikko alkaa olla lopuillaan. Uutisviikkoon mahtui jälleen vaikka mitä ja tässä vielä kooste viikon luetuimpiin juttuihin.

Kokkolassa Jokilaaksontien ja Kasitien risteyksessä tapahtui auto-onnettomuus maanantaina ja se onnettomuusuutinen nousikin viikon luetuimmaksi.

Kalajokinen pariskunta vangittiin alkuviikosta epäiltynä kalajokisen liikuntarajoitteisen naisen murhasta.

Alavieskassa riittää aitoa kylähenkeä, kun sitä tarvitaan ja siitä saatiin lukea viikon loppupuolella. Kun ravintolayrittäjä Liisa Kangasvieri tarvitsi nopeasti uudet tilat, alavieskalaiset päättivät tehdä talkoilla ravintolan koko kylän kohtaamispaikaksi.

Tarhakettujen kuljetus Kokkolasta Kiinaa kohti oli ehdottomasti koko uutisviikon seuratuin tapahtuma ja siinä sitä draamaa riittikin. Siitoskettujen kuljetus Kiinaan alkoi kuohuttaa tarhaajien tunteita Kokkolassa ja tarhaajat kokoontuivat mielenilmaukseen torstaina.

Kiinalainen tarhuri ehti vakutella toiminnan olevan laillista, mutta suomalaiset löysivät epäkohtia: "Suomessa laki ilmeisesti koskee vain suomalaisia" 

Lauantaina kävi ilmi, etteivät kettukuljetukset lähteneetkään kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää, kun Seinäjoella poliisi pysäytti tyhjät autot.

Kaikki aiheeseen liittyvät jutut, videot ja kommentit löydät täältä.

Mutta uutisoitiinpa viikolla muutakin kuin turkistarhausta. Jäikö vielä katsomatta, onko uudella The Voice of Finlandin kaudella tuttuja esiintymässä?

Kerroimme myös, että ylivieskalainen keskustan toisen kauden kansanedustaja Juha Pylväs hakee avioeroa.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten valtuuston puheenjohtaja Sari Innanen antoi suorapuheisen haastattelun Keskipohjanmaalle koskien Soiten päätöksentekoa. – En ole varmasti mikään suosikkityttö, enkä ole sellaiseksi pyrkinytkään, kokkolalainen Sari Innanen kuvaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »