lauantai 4.12.2021 | 15:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Talvisurffauksen MM-kisat pikavauhtia Lestijärvelle – kilpailu siirrettiin Viron Pärnusta jään ansiosta

Kaisa Suomala
Ke 29.1.2020 klo 09:30 | päivitetty to 10:35

Talvipurjehduksen purjelauta-, siipipurje- ja leijaluokkien kansainvälinen WISSA2020-kilpailu järjestetään helmikuun puolivälissä Lestijärvellä. Maailmanmestaruuskilpailu oli määrä järjestää Viron Pärnussa, mutta jään puutteen vuoksi järjestäjien oli etsittävä varapaikka.

Virolaiset kisajärjestäjät kävivät viime viikolla Suomessa katsastamassa vaihtoehtoisia kilpailupaikkoja. Lestijärvi oli yksi loppusuoralle päässeistä vaihtoehdoista.

WISSA2020-kilpailun kilpailujohtaja TõnisKask Viron purjehdusliitosta ja tapahtumakoordinaattori Enda Pärisma testasivat lauantaina Lestijärven olosuhteita oman tiiminsä kanssa järven pohjoisrannalta käsin. Surffausolosuhteet selällä saivat heiltä kiitosta.

Kilpailuun odotetaan jopa sataa osallistujaa. Pitempää rataa vaativat kilpailut käydään järvenselällä sellaisissa lumioloissa kuin siellä on, mutta yleisöystävällinen, vauhdikas slalom sijoittuu lähemmäs rantaa, ja se käydään lumesta puhdistetulla radalla.

WISSA2020 -kilpailussa surffataan kolmenlaisilla välineillä: purjekelkalla, siivellä ja leijalla. Niillä ajetaan rata-, slalom- ja freestylekisoja.

Kelkka on kelistä riippuen joko suksi- tai luistinkelkka. Luistinkelkka on yleensä nopeampi, mutta sitä voi käyttää vain lumettomalla jäällä tai ohuella lumipeitteellä. Kilpailukelkka valitaan kisapaikan olosuhteiden mukaan.

Siipipurjeen ja leijan voimin ajetaan suksilla tai lumilaudalla.

Vuonna 2013 vastaava kilpailu järjestettiin Kalajoella.

Lue lisää: järjestelyistä iso savotta Lestijärvelle

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »