Paikallisuutiset

Rohkeimmat ovat jo lähteneet kuntavaaliehdokkaaksi huhtikuulle 2021 – Piia Rautiola Kannuksesta ei kursaillut vaan näytti muille esimerkkiä: "Mukaan vain ehdokkaaksi", Rautiola kannustaa

Kannuslainen Piia Rautiola sitoutui kuntavaaliehdokkaaksi heti ehdokaslistojen avauduttua

Kannuslainen valtuutettuPiia Rautiola (kesk.) päätti näyttää esimerkkiä ja sitoutui kuntavaaliehdokkaaksi jo viime syksynä, kaukana siintäviin huhtikuun 2021 kuntavaaleihin.

– Puolueen puolesta on tullut signaalia siitä, että ehdokkaita olisi hyvä lähteä keräämään. Piirin puheenjohtajan Mari Kerolan kanssa tästä oli puhetta, ja totesin, että minä voin suostumukseni allekirjoittaa. Monella on hyviä ja perusteltuja syitä jättää kuntavaaleihin osallistuminen aika lailla viime tippaan, mutta toisaalta ei tässä asiassa kannata suotta kursaillakaan, Rautiola toteaa.

Seuraavat kuntavaalit pidetään 18. huhtikuuta vuonna 2021.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tavalliseen tapaan suurin osa ehdokkaista on tiedossa vasta kalkkimetreillä vuoden kuluttua maaliskuussa. Rautiola kannustaa kaikkia vähänkin yhteisistä asioista kiinnostuneita lähtemään ehdolle.

Ei muuta kuin rohkeasti mukaan vain. Vaikuttajia tarvitaan Timo Sillanpää Puheenjohtaja, Keski-Pohjanmaan perussuomalaiset

– Valtuutetun vaikuttamismahdollisuudet ovat mielestäni hyvät. Vaivannäköä ja yhteistyötaitoja se toki vaatii, mutta ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin moni tuntuu ajattelevan, Rautiola toteaa ja toivoo myös sitä, että leikkiin lähtisi myös nuoria ja nuoria aikuisia, joihin monet kunnalliset päätöksetkin kohdistuvat.

– Toki aikaa yhteiskunnalliset asiat vievät. Mutta kyllä tämä työ tuottaa myös hyvää mieltä ja palkitseekin. Yhdessä toimiminen kaiken kaikkiaan mukavaa, Rautiola toteaa.

Vaikka vaalit ovat todellakin vasta runsaan vuoden kuluttua, kaikissa puolueissa on jo alettu hankkia ehdokkaita ja tehdä vaalityötä. Silti Rautiolan tavoin vain muutama on jo sitoumuksensa antanut, vaikka ehdokaskaavakkeet ovat jo valmiita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

SDP:n Kokkolan kunnallisjärjestön puheenjohtajaEmma Haapasaari arvioi, että kaikissa puolueissa on suurin piirtein samanlaiset hyväksi koetut keinot houkutella kuntalaisia ehdolle vaaleissa.

– Meilläkin ihmisiä pääsääntöisesti kysytään ehdolle. Olemme perustaneet kuntavaalityöryhmän, jonka vastuulla ehdokkaiden rekrytointi ensi sijassa on. Silti kaikki aktiivit ovat työssä mukana ja houkuttelevat ihmisiä ehdolle. Toki ainahan sellainenkin, jota ei osata kysyä, voi halukkuutensa osoittaa ottamalla rohkeasti yhteyttä, Haapasaari kertoo ja sanoo vaalipöhinän olevan jo ihan lupaavalla tasolla.

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Sillanpää kertoo muutaman ehdokkaan jo allekirjoittaneen ehdokaskaavakkeen, mutta tarkkaa lukua hänellä ei ole tiedossa.

– Varhaiset sitoutujat ovat Kokkolasta ja Vetelistä. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan vain. Vaikuttajia tarvitaan, Sillanpää toteaa ja sanoo perussuomalaisten miettivän vaaliteemoja tarkemmin vasta kevään korvalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaaliteemoja mietitään valtakunnallisesti, maakunnallisesti ja kuntakohtaisesti. Kaikki kunnat ovat erilaisia ja joka kunnassa nousee vähän erilaisia teemoja esiin, Sillanpää kertoo.

Kokkolan Vasemmistoliiton hallituksen jäsen ja valtuutettuKauko Niemi toivoo myös aktiivisia kuntavaaleja.

– Vasemmistossa lähdetään Kokkolassa vaaleihin toiveikkaana. Saimme viime vaaleissa kolme läpi, vaikka valtuusto pieneni 43:een valtuutettuun. Toisaalta ollessani Lestijärvellä kaikki kolme ehdokasta menivät läpi valtuustoon eli hyvin ovat vaalit ennenkin sujuneet, Niemi naurahtaa.

Vasemmistoliitossa ehdokkaiden nimiä kerää listoille lähinnä kunnallisjärjestö, mutta Niemi korostaa, että ehdolle voi lähteä myös oma-aloitteisesti ja hyvistä henkilöistä voi vinkata aktiiveille.

Aktiivisen ja tomeran toiminnan kannalla on myös Hanna Palovuori Pietarsaaren vihreistä. Hän ei ole itse vielä ehdokkuuttaan allekirjoittanut, mutta aikoo olla ehdottomasti mukana.

– Jos ei aivan mitään ihmeellistä tule esteeksi, aion olla mukana. Minusta kuntavaaleihin kannattaa ehdottomasti lähteä vaikuttamaan. Yhteiset asiat kiinnostavat todella ja haluan tehdä voitavani yhteisen hyvän puolesta, Hanna Palovuori kertoo ja sanoo henkilökohtaisesti toivovansa poliittisia päätöksiä, jotka perustuvat tutkittuun tietoon ja erilaisiin vaikuttavuusarvioihin.

Kuntavaalit 2021

Seuraavat kuntavaalit huhtikuussa 2021

Varsinainen vaalipäivä on 18.4. 2021

Sitä ennen mahdollisuus ennakkoäänestykseen

Kukin puolue voi asettaa ehdokkaita puolitoista kertaa

valtuuston paikkamäärän

Seuraavan valtuuston toimikausi alkaa 1.6.2021

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä