lauantai 4.4.2020 | 18:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hurja takaa-ajo johti nokkakolariin Haapavedellä – Nuorta naiskuljettajaa epäillään muun muassa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Hanna Rautio
La 29.2.2020 klo 10:16 | päivitetty la 15:47

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Haapavedellä sattui lauantaiaamuna kahden henkilöauton välinen nokkakolari, jota edelsi kolarin aiheuttaneen henkilöauton takaa-ajo.

Oulun poliisin poliisipartio kohtasi Haapaveden keskustassa ennen kello yhdeksää lauantaiaamuna henkilöauton, joka yritti vältellä poliisia. Henkilöautossa oli vain kuljettaja, nuori nainen.

Partio pääsi lopulta auton lähietäisyydelle Pulkkilantien ja Mieluskyläntien risteyksessä, josta seurattu auto lähti voimakkaasti kiihdyttäen ajamaan karkuun Mieluskyläntietä pitkin kohti Oulaista. Pakeneva auto ajoi yli 100 kilometrin tuntinopeutta ensin 50 km/h ja 60 km/h -nopeusrajoitusalueilla.

Poliisi seurasi autoa pysäytys- ja hälytysvalot ja pysäytysääni päällä, mutta autoilija ei noteerannut pysäytysmerkkejä, vaan yritti karkuun huomattavaa ylinopeutta.

Noin kahden kilometrin ajon jälkeen auto suistui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmäsi keula edellä vastaantulevaan autoon, jossa oli kaksi henkilöä. Autoa kuljetti 1950-luvulla syntynyt mies, ja matkustajana oli teini-ikäinen tyttö.

Törmäys oli raju ja sen voimasta molemmat autot suistuivat ulos Mieluskyläntieltä. Autot vaurioituivat korjauskelvottomiksi.

Kaikki autoissa olleet kolme henkilöä toimitettiin ambulansseilla jatkohoitoon sairaalaan. Poliisi pystyi kuitenkin puhuttamaan heitä paikan päällä. Aiemmin Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin, että kolarissa olleet henkilöt eivät todennäköisesti ole hengenvaarassa.

Paennutta autoa kuljettanut nuori nainen puhalsi alkometriin nollat, mutta antoi huumetesteriin positiivisen alustavan tuloksen, jonka lopullinen tulos selviää verikokeen jälkeen. Kuljettajan hallustaan löydettiin myös jonkin verran epäiltyä huumausainetta.

Poliisi epäilee naista tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

//Uutista päivitetty 29.2.2020 klo 13.19 kauttaaltaan Oulun poliisilta saaduilla tiedoilla//

//uutista päivitetty 29.2. klo 15.45: toisessa autossa 1950-luvulla syntynyt mies ja teini-ikäinen tyttö//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »