lauantai 3.12.2022 | 15:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi tehdyt rajoitustoimet iskevät myös media-alaan –  KPK Yhtiöt sopeuttaa toimintaansa: neuvottelut henkilöstön lomautuksista alkavat ensi viikolla

Yt-neuvotteluissa käsitellään ensi sijassa lomautusjärjestelyjä, ei työsuhteiden lopettamisia.

Riikka Sipilä
Ke 18.3.2020 klo 15:46 | päivitetty ke 15:56

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KPK Yhtiöt käynnistää koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut ensi viikolla. Koko media-alalla arvioidaan, että koronaepidemian poikkeusolot heikentävät uutismedioiden talouspohjaa.

Perusteena yhteistoimintaneuvottelujen aloittamiselle ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Tarkoituksena on hakea sopeutustoimia koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen kriisitilanteen takia.

– Ympärillämme oleva maailma on muuttunut kertaheitolla muutaman päivän sisällä, eikä se voi olla heijastumatta meihin, konsernin toimitusjohtaja Mikko Luoma sanoo.

Yt-neuvottelujen tarkoituksena on ylläpitää kaikki yhtiön toiminnot mahdollisimman häiriöttöminä ja löytää sellaisia ratkaisuja, jotka turvaavat henkilöstön työsuhteet.

– Käsittelemme neuvotteluissa ensi sijassa lomautusjärjestelyjä, ei työsuhteiden lopettamisia. Olen tänä päivänä antanut henkilöstöryhmien edustajille yhteistoimintalain mukaisen neuvotteluesityksen, mikä tarkoittaa neuvottelujen käynnistämistä ensi viikolla.

KPK Yhtiöt suunnittelee enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia ja osalomautuksia, jotka kohdistuvat koko henkilöstöön. Myös muita toimenpiteille selvitellään.

– Vallitseva tilanne on poikkeuksellinen ja tulee vaatimaan meiltä jokaiselta ymmärrystä ja epävarmuuden sietämistä. On tärkeää muistaa, että meitä tarvitaan ja se, miten hoidamme työmme, vaikuttaa monen muun ihmisen elämään ja tästä erikoisesta tilanteesta selviytymiseen, Luoma toteaa.

Konsernin lehdet jatkavat kuitenkin ilmestymistään normaalisti, kertoo Keskipohjanmaan päätoimittaja ja KPK Medioiden sisältöjohtaja Tiina Ojutkangas.

– Meidän lehtemme tekevät kaikkensa, että ihmiset saavat myös kriisin aikana luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Poikkeusoloissa luotettavalla uutisoinnilla on tavallistakin suurempi merkitys.

KPK Yhtiöt julkaisee yhteensä Keskipohjanmaan lisäksi paikallis- ja kaupunkilehtiä eri puolilla maakuntaa. Lehdet ovat Kalajokilaakso ja Kalajaska, Nivala, Selänne, Kalajokiseutu, Haapavesi-lehti, Lestijoki, Perhonjokilaakso, Pietarsaaren Sanomat ja PS Pulssi sekä Kokkola-lehti.

KPK Yhtiössä työskentelee noin 262 henkilöä ja konsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. KPK Yhtiöiden liiketoiminta-alueet ovat KPK Mediat, KPK Digi, KPK Print ja KPK Kasvu.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »