keskiviikko 27.5.2020 | 14:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

"Iloa ja valoa korona-arkeen" – Keskipohjanmaa lähettää lauantaina livenä verkossa Tullipakkahuoneelta konsertin, jonka kappaleet lukijat valitsevat

Toivekonsertin artistina yleisön toiveita toteuttamassa on kokkolalainen muusikko Simo Korkia-Aho eli Simodeus.

Anni Saari
To 19.3.2020 klo 15:28 | päivitetty pe 21:46

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Lauantaina Keskipohjanmaa järjestää Kokkolan Tullipakkahuoneella konsertin, jonka ohjelmisto koostuu pelkästään ihmisten toivekappaleista. Toivekonserttia voi seurata suorana lähetyksenä eli livestriiminä Keskipohjanmaan verkkosivuilla.

Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas sanoo, että tarkoituksena on mahdollistaa lukijoille hauska ohjelma tilanteessa, jossa ihmisillä on tavallista enemmän vapaa-aikaa, mutta paikan päälle konserttiin ei pysty lähtemään.

– Kaikki kekseliäisyys pitää ottaa käyttöön. Ihmisille pitää tarjota myös iloa ja valoa, ja mahdollisuus osallistua johonkin yhteiseen toimintaan.

KPK Eventsin operatiivinen päällikkö Sami Luoma kertoo, että Tullipakkahuoneelta voidaan yhteistyökumppaneiden kanssa toteuttaa korkealaatuisia striimauksia livekeikoista webinaareihin.

Lauantaina tallennetaan esimerkiksi myös lähetys, jossa Martat antavat käytännön vinkkejä arjen sujumiseen poikkeuslain rajoitusten keskellä. Luvassa on ainakin ohjeita ruokiin, joita koko perhe voi tehdä yhdessä. Tämä lähetys tulee viikonloppuna nähtäville Keskipohjanmaan verkkosivuille ja Youtube-kanavalle.

Lauantain konsertissa yleisön toiveita toteuttamassa on kokkolalainen muusikko Simo Korkia-Aho eli Simodeus.

Simodeus on kokenut esiintyjä, joka on 25 vuoden aikana tehnyt tuhansia keikkoja eri teemojen alla. Myös laulunopettajan koulutuksen omaava taiteilija esiintyy tarvittaessa niin Elviksenä, italialaisena tenorina, Simosauruksena kuin 1950-luvun rokkarinakin.

Mies, kitara ja taustanauha -yhdistelmä taipuu moneen.

– Minulla on tuhannen biisin ohjelmisto. Siihen kuuluu niin Suomirockia, iskelmää, finnhitsejä kuin ulkomaista musiikkia, Korkia-Aho kuvaa.

Tunnin mittaiseen lähetykseen hän arvioi mahtuvan noin 15 kappaletta. Jos toivekappaletta on vaikea keksiä, inspiraatiota voi hakea Simodeuksen Facebook-sivulta löytyvästä biisilistasta.

Toiveessa voi olla pelkkä kappaleen nimi, mutta halutessaan mukaan voi liittää myös perusteluita tai kappaleeseen liittyviä muistoja ja tarinoita. Korkia-Aho kertoo lukevansa niitä mielellään lähetyksessä.

Biisitoiveita voi lähettää lauantaihin kello 15 saakka sähköpostiosoitteeseen toivomus@kpk.fi, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä numeroon 0400 764 098, Keskipohjanmaan Facebook-sivujen kautta tai tämän uutisen kommenteissa.

Lue lisää:

Kokkolainen Simo "Simodeus" Korkia-Aho on muusikko, joka erottuu massasta – Tanssimuusikosta on sukeutunut kameleontti, joka viihdyttää niin vihreässä dinosauruspuvussa, Elviksen vermeissä kuin havaijilaispaidassa

#

Kommentoi 5 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »