Kokkola-lehti

Reino Herlevi kokee joutuneensa "jonkin sortin" ajojahdin kohteeksi – Viime viikon luottamuskeskustelu pani epäröimään asettumista ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa – "Olen nukkunut viimeisen viikon aika helvetin huonosti. Kyllä tämä stressaa ja jättää jäljen mieheen"

Puhelimesta ei kuulu hetkeen mitään.

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtajanReino Herlevin (kesk.) kanssa on keskusteltu reippaat 41 minuuttia. Hän on hieman tapaillut sanojaan pohdiskellessaan asettumista ehdolle vajaan vuoden kuluttua pidettävissä kuntavaaleissa.

Menee toinenkin tovi syvässä hiljaisuudessa, kun Herlevi miettii vastaustaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

OIet kallellaan, että et ole asettumassa ehdokkaaksi?

Kyllä tämä stressaa ja jättää jäljen mieheen. Reino Herlevi

– Viimeaikaiset mietteet ovat olleet sellaisia. Turha minun on sitä kieltää.

”Viime aikoina” onkin taas sattunut ja tapahtunut. Ihan niin kuin Reino Herlevin, huhtikuun alussa 46 vuotta, kohdalla on tavannut tapahtua oikeastaan koko hänen kaupunginhallituksen puheenjohtajuutensa ajan.

Omalla laillaaan pieni kohu – yllätys ainakin – että keskustan valtuustoryhmä päätti ylipäätään esittää häntä kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi kesäkuun alussa 2017. Äänestysnumerot olivat mahdollisimman täpärät, kun istuva puheenjohtaja Veikko Laitila jäi numeroin 20–19 kakkoseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jonkin sortin ajojahdilta tämä tuntuu. Se minulla tulee ensimmäisenä mieleen. Varmaan on osittain syytäkin, kun olen omia näkemyksiäni sanonut. Toisaalta taas tuntuu kummalta, jos minulla ei saisi olla henkilökohtaisia mielipiteitä.

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi nauttii oman keskustan valtuustoryhmänsä luottamusta, mikä riittää myös muille ryhmille.
Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi nauttii oman keskustan valtuustoryhmänsä luottamusta, mikä riittää myös muille ryhmille. Kuva: Clas-Olav Slotte

Perjantaina keskustan valtuustoryhmä kävi ”monipolvisen” keskustelun, jonka lopputulos oli Herlevin kannalta ”vapauttava”.Hänellä on edelleen valtuustoryhmän luottamus.

Se riitti myös muille puolueille. Kun keskustan ryhmän peukalo näytti ylöspäin, asia oli sillä selvä. Ei se suinkaan tarkoita, etteikö Herlevin persoona, ennen kaikkea tapa toimia somessa ja muussakin mediassa aiheuttaisi mielipiteiden jakautumista.

Edelleen kivenä monien valtuutettujen kengässä onviime juhannuksen rattijuopumus, jota keskustan ryhmäaikoi käsitellä vielä seuraavana syksynä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joko käsittely jäi tekemättä tai siitä ei hiiskuttu mitään julkisuuteen.

Tuoreimmat asiat liittyvät HerlevinKeskipohjanmaan jutussa esittämään huoleen nuuskan saatavuudesta korona-aikana. Kaikki eivät pitäneet ulostuloa sopivana. Muitakin epäilyjä kaupunginhallituksen puheenjohtajan viime aikojen käytöksestä on esitetty.

Reino Herlevi piipahti maanantai-iltana Kokkolan kaupunginvaltuuston pikakokouksessa.
Reino Herlevi piipahti maanantai-iltana Kokkolan kaupunginvaltuuston pikakokouksessa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Oman valtuustoryhmänsä kokouksen tulosta Herlevi odotteli kotonaan Ullavassa. Eikä ihan tyynin mielin. Ryhmäkokouksessa Herlevi kävi kuultavana, mutta sen jälkeen aika hidastui.

Pitkällä pyörälenkillä oli aikaa miettiä, vaikka pyöräilyn päätarkoitus Herleville onkin rentoutuminen. Perjantai-iltana lenkki ei tosin kovin rentouttava ollut.

– Mietin fillaroidessani, onko minulla se luottamus. Oma tunne oli, että luottamus on, mutta oliko kuitenkaan...

Lopulta siis oli. Jännittikö ryhmän kokouksen tulos?

Herlevi pohtii hetken...

– Ehkä se jännitti... Kyllä. On se varmasti jännittänyt, hän päätyy pelkistämään tuntonsa.

Erilaisia kohuja on siis hänen vajaan kolmen vuoden mittaisella pestillään kaupungin korkeimpana luottamushenkilönä siis riittänyt. Ihan helppo rasti ei ollut tämäkään.

– Olen nukkunut viimeisen viikon aika helvetin huonosti. Kyllä tämä stressaa ja jättää jäljen mieheen. Vaikuttaa myös tuleviin ratkaisuihini, lähdenkö ehdolle vai en. Omaa itseäni enemmän tosin haittaa läheisteni tilanne.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikasta Herlevi ei aio luopua.

– Minähän voisin ilmoittaa, että pitäkää tunkkinne. Sellaista tunnetta ei ole tullut. Eri asia, jos kaupunginvaltuustossa todetaan, että luottamusta ei ole. Vapaaehtoisesti en anna periksi.

Vaikka Herlevi siis kokeekin joutuneensa ajojahdin kohteeksi, hän myöntää omissa tekemisissä olevan parantamisen varaa. Rattijuopumus on oma lukunsa, mutta joku sanottukin olisi saanut jäädä sanomatta ja someen kirjoitettu kirjoittamatta.

Herlevi sanoo ymmärtävänsä arvostelua ja pyrkivänsä ottamaan opiksi.

– Kyllä minä tuon osin allekirjoitan. Ei pidä olla ylimielinen. Jos minua kritisoidaan, ei minun pidä sanoa, että olkaa hiljaa, olette väärässä. Ei todellakaan. Virheistä pitää oppia. Jos saman virheen tekee monta kertaa, se on sitten tyhmyyttä.

Perussuomalaisten Timo Sillanpää kehuu Reino Herlevin toimintaa.
Perussuomalaisten Timo Sillanpää kehuu Reino Herlevin toimintaa. Kuva: Jukka Lehojärvi
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä