keskiviikko 12.8.2020 | 06:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sami Haapakoski asetti perheen etusijalle siirtyessään Vimpelin Vedosta Pattijoen Urheilijoihin – Koronatilanne mietityttää etenijätilaston kuningasta

Tomi Olli (STT)
Pe 22.5.2020 klo 14:07 | päivitetty pe 18:13

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Koronavirusepidemia on koetellut kovalla kädellä pesäpallokauteen valmistautuvia seuroja. Täksi kaudeksi raahelaiseen Pattijoen Urheilijoihin Vimpelin Vedosta siirtynyt Sami Haapakoski, 38, sanoo viimeisten parin kuukauden olleen rankkaa aikaa.

– Pahinta on ollut epätietoisuus (siitä), voidaanko pelata vai ei. Kun päätös kauden alkamisesta 2.7. tuli, oli se helpotus.

Haapakoski ei ole missään vaiheessa harkinnut jättävänsä kautta väliin. Hinku kentälle on kova.

– Olen iloinen tositoimien alkamisesta. Onhan tämä ollut kuitenkin erikoista aikaa, sillä en ole edes nähnyt kaikkia joukkueen jäseniä pariin kuukauteen.

– Olemme Pattijoella sopineet yhteisymmärryksessä, että niin minä kuin muutkin joukkueen jäsenet joustamme palkkakuluissa. Haluamme näin kantaa vastuumme tilanteesta.

Koronatilanne on vaikuttanut vahvasti myös Haapakosken johtamaan ilmastointihuoltoyritykseen, tosin positiivisesti.

– Töitä on ollut paljon, sillä monet julkiset rakennukset ovat teettäneet nyt puhdistuksia. Itse jään näinä päivinä jälleen kesän ajaksi pois käytännön töistä ja keskityn pesäpalloon.

Kaksi kertaa maan parhaaksi pesäpalloilijaksi valitun, seitsemän etenijäkuninkuutta saavuttaneen ja kaikkien aikojen etenijätilastoa johtavan Haapakosken viimesyksyinen siirto Vimpelistä Raaheen oli kova pommi. Suurin vaikuttaja asiaan oli perhe.

– Vietin Vimpelissä kymmenen ikimuistoista kautta. Tämä tarkoitti samalla sitä, että olin kesät pitkälti yksin muun perheen ollessa Ylivieskassa. Raahen siirtyminen mahdollisti sen, että voin hoitaa peliasiat kotoa.

Haapakoski sanoo haluavansa nähdä jälkikasvunsa otteita pelikentillä, ja nyt siihen on aiempaa paremmat mahdollisuudet.

– Tyttäreni ja poikani pelaavat pesäpalloa. Aiempina vuosina on ollut varsin haikeaa, koska olen päässyt katsomaan heidän pelejään varsin harvoin. Tuntuukin hyvältä, että nyt minulla on huomattavasti enemmän aikaa tällekin saralle.

Pattijoen riveissä on myös toinen Haapakoski, sillä joukkueen peliä johtaa Jussi Haapakoski. Sami sanoo suhtautuvansa isoveljeensä kuin keneen tahansa pelinjohtajaan.

– En heittele Jussia paperipalloilla naama virneessä hänen vetäessä palavereja. Onhan meillä myös pitkä yhteinen historia Vimpelistä, missä Jussi oli useita vuosia kakkospelinjohtaja.

Urallaan neljä SM-kultaa ja kahdeksan himmeämpää mitalia saavuttaneen Haapakosken palkintokaappi ei lihonut viime kauden päätteeksi Vimpelin hyydyttyä neljännelle sijalle runkosarjan voiton jälkeen. Tapahtunut oli kokeneelle pelimiehelle ankara pettymys.

– Olihan se yksi urani kovimmista paikoista. Tapahtunut osoitti samalla, että menestymisen eteen on vain tehtävä lujemmin töitä.

Haapakoskea jäi kaivelemaan myös median kommentointi.

– Kyseinen toimittaja kirjoitti Vedon kapteenia, eli minua, vaivanneen varsinkin pronssipeleissä mitalin vieneen asennevamman. En halua yleensä kritisoida toimittajia, mutta tuollainen kirjoittelu aiheutti v-kirjaimella alkavan olotilan.

Alkavalta kaudelta Haapakoski hamuaa jälleen menestystä.

– Tavoitteemme on mitali.

//22.5. kello 14.29, 18.13 Muokattu otsikkoa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »