lauantai 8.8.2020 | 17:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas ei yllättynyt valtiovarainministeri Katri Kulmunin erosta – Kaustislainen oppositiopoliitikko hallituksen asemasta: "Tulisi nyt ymmärtää väistyä sivuun"

Vili Ruuska
Pe 5.6.2020 klo 17:20 | päivitetty pe 18:35

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Perussuomalaisten kaustislainen kansanedustaja Mauri Peltokangas ei pitänyt tuoreeltaan Katri Kulmunin eroa valtiovarainministerin tehtävästä suurena ihmeenä. Hän uskoo, että muita vaihtoehtoja ei tainnut olla.

– Kun ajatellaan historiaa, on ministerieroja tullut pienemmistäkin, Peltokangas tokaisee.

Koko vyyhti mediavalmennuskohusta eroon on oppositiopoliitikon suussa nopeasti pureksittu. Tuli tehtyä selkeitä virheitä ja sitten tarvittavia johtopäätöksiä.

– Mielestäni oli hyvä, selkärankainen ratkaisu, Peltokangas arvioi.

Riittääkö tämä vai pitääkö hallituksen erota?

– Näyttää siltä, että hallituspuolueilla ei ole homma hanskassa. Näkisin, että ainakin KRP:n (keskusrikospoliisi) rikostutkinnan alaisena olevan Pekka Haaviston tulisi erota välittömästi, Peltokangas viittaa al-Hol-selkkaukseen ja jatkaa:

– Hallitus on näyttänyt kyntensä. Sen tulisi nyt ymmärtää väistyä sivuun ja antaa Suomen kansan päättää seuraava koalitio, hän paaluttaa.

Lue myös:

Pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson luottavaisena: Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävästä ei horjuta hallitusta

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi Katri Kulmunin eroa valtiovarainministerin tehtävistä Keskipohjanmaalle: "Arvostan, että pystyi tekemään näin kovan päätöksen" – Ei ota kantaa siihen, onko hän seuraava valtiovarainministeri

Katri Kulmuni ilmoitti eroavansa valtiovarainministerin tehtävästä mediavalmennuskohun takia – Elinkeinoministeri Mika Lintilä harmittelee eroa: "Tietysti suoraselkäinen ratkaisu"

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä Kulmunin erosta: "Yllättynyt olen, jos hän ei haastajia saa syyskuussa pidettävässä puoluekokouksessa"

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »