lauantai 8.8.2020 | 18:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson luottavaisena: Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävästä ei horjuta hallitusta

Vili Ruuska
Pe 5.6.2020 klo 18:07 | päivitetty pe 18:34

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävästä ei horjuta hallituksen olemassaoloa. Näin arvioi pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Hän jatkaa, että Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen. Sellainen on jo olemassa, mikä ilmenee Henrikssonin mukaan esimerkiksi siitä, miten hallitus on tarttunut toimillaan piinaavaan koronaviruspandemiaan.

– Kansalaiset ovat antaneet meille vahvan tuen. Olemme tehneet tällä viikolla paljon tärkeitä päätöksiä, Henriksson kommentoi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) nostettiin Kulmunin eron julkistamisen jälkeen oitis valtiovarainministerispekulaatioihin mediassa. Henriksson ei halua lähteä sekoittamaan ministerisoppaa eli puhumaan siitä, kannattaako itse Lintilää valtiovarainministeriksi.

– On keskustan sisäinen asia miettiä, kuka tulee Kulmunin seuraajaksi. Keskustalla on monta hyvää ehdokasta, hän toteaa.

Keskusta tiedotti viideltä, että puoluehallitus ja eduskuntaryhmä päättävät valtiovarainministeriehdokkaasta sunnuntaina Helsingissä. Aikataulu on riittävän nopea hallituksen toimintakyvyn kannalta Henrikssonin mielestä.

– Varmasti ensi viikolla on uusi valtiovarainministeri, hän päättää.

Lue myös:

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas ei yllättynyt valtiovarainministeri Katri Kulmunin erosta – Kaustislainen oppositiopoliitikko hallituksen asemasta: "Tulisi nyt ymmärtää väistyä sivuun"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi Katri Kulmunin eroa valtiovarainministerin tehtävistä Keskipohjanmaalle: "Arvostan, että pystyi tekemään näin kovan päätöksen" – Ei ota kantaa siihen, onko hän seuraava valtiovarainministeri

Katri Kulmuni ilmoitti eroavansa valtiovarainministerin tehtävästä mediavalmennuskohun takia – Elinkeinoministeri Mika Lintilä harmittelee eroa: "Tietysti suoraselkäinen ratkaisu"

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä Kulmunin erosta: "Yllättynyt olen, jos hän ei haastajia saa syyskuussa pidettävässä puoluekokouksessa"

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »