keskiviikko 12.8.2020 | 18:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Annika Tiitto syyttää kolumnissaan koronaa uusien harrastusten tulvasta: "Solminko seinävaatteita teltassa? Etsinkö norsuja lavatansseista?"

Ma 22.6.2020 klo 06:30

Tämä kesä on alkanut hyvin erikoisesti. Olen kaatanut maapähkinöitä multaan, tilannut leväpalleroita Helsingistä ja ajellut pitkin maita ja mantuja norsujen perässä.

Täytynee selittää hieman. Korona tuli Suomeen keväällä ja pisti arjen uusiksi. Aluksi lamaannuin täysin enkä tehnyt yhtään mitään. Sitten hoksasin, että nythän minulla on aikaa vaikka ja mihin.

Ajattelin tietysti käyttää ylimääräisen ajan järkevästi. Minun piti pestä auto, myydä ylimääräiset vaatteet ja järjestää tärkeät paperit kansioihin. Mutta asioiden tärkeysjärjestys unohtui nopeasti.

Ensiksi annoin jo ennestään valtaisan huonekasviharrastukseni levitä käsiin. Osallistuin pistokasrinkeihin eli saan joka viikko joltakin tuntemattomalta uuden kasvin. Tilasin palleroahdinpartoja Helsingistä, ja nyt minulla on vesiastiassa lillumassa omasta mielestäni todella veikeitä leväpalleroita. Ja pari viikkoa sitten ostin vielä Sallisen maapähkinäpussin ja kaadoin pähkinöitä multaan: ne kasvavat nyt oikein kauniisti.

Samalla kasviharrastukseni levisi kuin varkain myös pihalle. Kaivoin kuoppia keskelle nurmikkoa ja työnsin niihin hetken mielijohteesta ostettuja kasveja. Niiden kasvamisesta en ole lainkaan varma, mutta kyllähän ne hoitoa vaativat.

Sisällä tila alkaa loppua kesken paitsi kasvien myös norsujen vuoksi. Tiedättehän ne 90-luvulla muodissa olleet värikkäät posliininorsut? Jostakin syystä ihastuin niihin täysin ja hamstraan nyt niitä kaikissa väreissä. Tein ostoilmoituksia Facebookiin ja ajelin sinne tänne norsuja kyytiini poimien.

Ja sitten innostuin vielä makrameesta. Solmin innoissani seinävaatteita, vaikka niille ei ole tiedossa minkäänlaisia paikkoja.

Koska tänä kesänä ei ole voinut telttailla, tehdä kirpputorikierroksia, käydä lavatansseissa eikä risteillä Tukholmaan, olen täyttänyt kesän kaikella muulla. Mutta miten ehdin tehdä kaiken sitten, kun asiat palautuvat normaaliksi? Solminko seinävaatteita teltassa? Etsinkö norsuja lavatansseista?

Elämääni ei mahdu enää yhtään uutta harrastusta. Silti tekisi mieli kokeilla vähän suppailua, vaikka auto on vieläkin pesemättä, vaatteet myymättä ja kaikki paperit järjestämättä.

Kirjoittaja on Keskipohjanmaan toimittaja.

Sisällä tila alkaa loppua kesken paitsi kasvien myös norsujen vuoksi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »