maanantai 13.7.2020 | 00:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Cityn tytöt tahtoo pitää hauskaa

Hannu Björkbacka
Ke 1.7.2020 klo 08:45

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

★ ★ ★ ★

Broad City.Ohjaus Lucia Aniello, 2014-2019Yle Areena ke 1.7.

Abbi Jacobsonin ja Ilana Glazerin kehittelemä Broad City päivitti komedian Todella upeeta naiset New Yorkissa kärvisteleviksi parikymppisiksi. Abbi ja Ilana eivät ehkä ole Patsyn ja Edinan tapaisia hienostelijoita, mutta meno on yhtä villiä amerikkalaisella katu-uskottavuustasolla.

Kuten brittiveteraanien kohdalla, myös Broad Cityssä pääasia on esittävän parivaljakon keskeinen kemia. Abbi ja Ilana täydentävät toisiaan kuin paita ja peppu. Toinen on epävarma ja toinen huomionkipeä. Kumpikin pitkittää huikentelevaa nuoruuttaan yliaikaiseksi.

Lyhyiden jaksojen tehominuutit täytetään lähes tukkoon. Broad Cityn ideoiden hyöky ei kuitenkaan kerro epävarmuudesta, vaan heijastaa hyvin nuorten naisten hektistä elämänvaihetta sykkivässä cityssä.

Viisikautinen sarja 2014-2019 voitti ansaitusti Emmy-palkinnon. Ensijaksojen seksin ja huumepössyttelyn käyttö shokkiefektinä tosin tuntuu jo vanhentuneelta. Suorasukaisuuden raja kun amerikkalaisessa tv-sarjassa tulee kovin äkkiä vastaan. Broad Cityssä se kulkee paljaissa miesten pyllyissä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »