torstai 16.7.2020 | 18:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Helsingin Kaupunginteatterissa oli sata henkeä, kun sprinklerihuoneessa räjähti – "Tiettyjä ovia on mennyt muodottomaksi"

Joonas Kuikka
Ma 29.6.2020 klo 12:59 | päivitetty ma 14:38

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Helsingin kaupunginteatterissa räjähti maanantaina ennen puoltapäivää. Räjähdyksessä loukkaantui yksi henkilö, joka vietiin sairaalahoitoon.

Helsingin Poliisi vahvisti Twitterissä räjähdyksen tapahtuneen sprinkleritiloissa. Kaupunginteatterin tekninen johtaja Antti Rehtijärvi kuvaili räjähdyksen tapahtuneen teatterin sisällä teknisessä tilassa.

– Huoltotöiden yhteydessä on tapahtunut yllättävä räjähdys. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät tapahtuman syytä, Rehtijärvi kommentoi.

Loukkaantunut henkilö ei Rehtijärven mukaan ole suoraan Helsingin kaupunginteatterin palveluksessa vaan urakoitsijan palkkalistoilla. Loukkaantunut on sairaalahoidossa. Rehtijärvi ei osannut kommentoida hänen vammojensa vakavuutta.

Helsingin Sanomien haastattelema teatterin lavastamossa työskentelevä Eero Aasikoski kertoi HS:ssä nähneensä huoltomiehen loukanneen käsiään räjähdyksessä ja tämän huutaneen tarvitsevansa pikaisesti vettä.

Räjähdyksen aikaan teatterin etuovella ollut Aasikoski kuvaili räjähdyksestä ensin kertoneelle HS:lle kuulleensa "suuren pamauksen", jota seurasi kattorakenteita rikkonut valtava paineaalto.

Tekninen johtaja Antti Rehtijärvi kuvaili räjähdystä "aika kovaksi".

– Tiettyjä ovia ja muita on mennyt muodottomaksi. Ei mitään laajoja vaurioita, mutta aineellisia vahinkoja kuitenkin. En lähde spekuloimaan, mitä on räjähtänyt, Rehtijärvi kommentoi.

Hakaniemessä sijaitsevan Helsingin kaupunginteatterin esitykset ovat kesätauolla, ja teatterissa tehdään huoltotöitä sekä harjoitellaan tulevan esityskauden ohjelmistoa.

Ylen haastattelussa Antti Rehtijärvi arvioi teatterissa olleen räjähdyksen tapahtuessa noin sata henkilöä.

Tietoja päivitetty klo 14.37

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »