maanantai 2.8.2021 | 14:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen uusi kaupunginjohtaja Jussi Niinistö Suojeluskuntalainen-patsaan vihkimistilaisuudessa sunnuntaina Kokkolassa: "Toivon, että patsas on meille enemmän kuin pelkkä menneen ajan maanpuolustajan muistomerkki"

Suojeluskuntalainen-patsas vihittiin sunnuntaina Kokkolassa Vartiolinnan läheisyydessä. Patsas on Pekka Jylhän tekemä ja vapaussotien Keski-Pohjanmaan perinneyhdistyksen lahjoittama.

Vili Ruuska
Ma 29.6.2020 klo 14:32

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Vapaussotien Keski-Pohjanmaan perinneyhdistyksen Kokkolan kaupungille luovuttama Suojeluskuntalainen-patsas vihittiin sunnuntaina. Toholammilta kotoisin olevan kuvanveistäjä Pekka Jylhän tekemä pronssipatsas sijoitettiin Lotta-patsaan viereen Vartiolinnan edustalle.

Vihkiäistilaisuus alkoi juhlakulkueella kirkolta Vartiolinnaan. Musiikista vastasivat Lapin sotilassoittokunta ja Kokkolan Lauluveikot. Tilaisuudessa puhuivat vapaussotien Keski-Pohjanmaan perinneyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Timo Siukosaari, Kannuksen uusi kaupunginjohtaja ja ex-puolustusministeri Jussi Niinistö sekä taiteilijaprofessori Jylhä.

Niinistö sanoi puheessaan pitävänsä Suojeluskuntalainen- ja Lotta-patsaita muistutuksena siitä, mitä sotasukupolvet ovat tehneet isänmaan eteen.

– Toivon, että suojeluskuntalaisen patsas on meille enemmän kuin pelkkä menneen ajan maanpuolustajan muistomerkki. Olkoon se ylipäätään suomalaisen maanpuolustustahdon symboli, hän lausui.

Suojeluskuntalainen-patsas esittää nuorta sotilasta, joka seisoo lepoasennossa ase vierellään. Lotta-patsasta katsova kaksimetrinen Suojeluskuntalainen-patsas on yksityiskohtaisesti tehty – kokardia ja patruunavyötä myöten.

– Patsas viestii sitä, mikä on yhdistyksen tärkein tehtävä: vaalia veteraanien perinnettä, vapaussotien Keski-Pohjanmaan perinneyhdistyksen puheenjohtaja Jari Myllymäki kommentoi viime viikon maanantaina (22.6.) Keskipohjanmaalle.

Patsas maksoi perinneyhdistykselle hiukan yli satatuhatta euroa. Rahoitusta saatiin säätiöiltä 61 000 euroa. Yhdistys kartutti noin 50 000 euroa pienoispatsaita myymällä. Kaupunki kustansi jalustan, istutukset ja valaistuksen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »