lauantai 8.8.2020 | 17:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sieviläinen Scanfil virtaviivaistaa tehdasverkostoaan – Suunnittelee Hampurin tehtaan tuotannon siirtämistä Saksassa ja Puolassa sijaitseviin tehtaisiinsa

Anu Jylhä
Ke 1.7.2020 klo 12:19

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Scanfil-konserniin kuuluva Scanfil GmbH suunnittelee Hampurin tehtaan tuotannon alasajoa sekä tehtaan sulkemista, kerrotaan Scanfil Oyj:n tiedotteessa.

Tehtaan tuotanto jatkuisi Wutha-Farnrodan tehtaalla Saksassa ja Sierazin tehtaalla Puolassa. Yhtiö aloittaa koko Hampurin tehtaan henkilöstöä koskevan konsultaatioprosessin.

Hampurin tehdas työllistää 120 henkilöä ja valmistaa integroituja tuotteita pääasiassa Life Science -toimialalle. Hampurin tehtaan myynnin kehitys, erityisesti uusille asiakkaille, ei ole kehittynyt suunnitellusti, ja olemassa oleva sekä odotettavissa oleva myynti ei ole riittävällä tasolla kannattavalle toiminnalle.

Tiedotteen mukaan Scanfil pystyy myös paremmin vastaamaan asiakkaiden kasvaviin suoritus- ja kilpailukykyodotuksiin muilta tehtailtansa.

Scanfilin Wutha-Farnrodan tehdas on asemoitunut vahvaa insinööriosaamista omaavana ”high mix - low volume” -valmistusyksikkönä, sijaiten lähellä saksalaisia ja keskieurooppalaisia asiakkaita.

Scanfilin Sieradzin tehdas on Puolan keskiosassa sijaitseva suuren mittakaavan elektroniikkatehdas, joka toimii ehokkaana tuotantoyksikkönä suuremman volyymin tuotteille.

Tiedotteessa arvioidaan, jos suunnitelma päätetään toteuttaa, aiheutuu Scanfilille noin kuuden miljoonan euron kertaluonteiset uudelleenjärjestelykulut, jotka kirjataan vuoden 2020 kolmannelle kvartaalille. Suunnitelman odotetaan tuovan noin 2,5 miljoonaa euron vuosittaiset kustannussäästöt.

Suunnitelluilla toimenpiteillä ei ole merkittävää vaikutusta Scanfilin vuoden 2020 taloudelliseen näkymään.

Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet vahvistavat edelleen Scanfilin kilpailukykyä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »