perjantai 25.9.2020 | 14:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Elinkeinoministeri Mika Lintilä toivoo Annika Saarikon lähtevän Keskustan puheenjohtajakisaan – "Ovi on minun osaltani viisi senttiä raollaan", Lintilä toteaa Keskipohjanmaalle

Laura Läspä
Ke 29.7.2020 klo 21:21 | päivitetty ke 22:21

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä pohtii Keskustan puheenjohtajakisaan lähtöä. Kaikki riippuu nyt siitä, saadaanko puheenjohtajakisaa aikaiseksi lainkaan.

– Toivon, että kisa tulee ilman minuakin, Lintilä kommentoi Keskipohjanmaalle.

Toistaiseksi toholampilaislähtöinen Lintilä kertoo vielä seurailevansa tilannetta rauhassa ennen kuin tekee lopullisen päätöksen.

– Ovi on minun osaltani viisi senttiä raollaan.

Lintilä viittaa kommentillaan viime eduskuntavaalien jälkimaininkeihin, joissa Keskustan ryhmänvetäjäksi valittu Antti Kaikkonen kommentoi puolueen vaalitappion jälkeen hallitusoven olevan "viitisen senttiä auki".

Lintilä kertoo toivovansa, että huomenna tiedotustilaisuuden pitävä Annika Saarikko lähtisi mukaan puheenjohtajakisaan. Mikäli Saarikko ilmoittautuu halukkaaksi Kulmunin haastajaksi, Lintilä pitää omaa ehdokkuuttaan epätodennäköisempänä.

– Ilman muuta ovi on sitten vielä vähemmän avoinna.

– Toivoisin tietysti, että kisassa olisi enemmän kuin kaksi ehdokasta, että saataisiin aikaan reipas kisa, Lintilä kertoo.

Lintilän mukaan puolueessa olisi tarvetta puheenjohtajakisalle, ja sitä on myös toivottu. Kisa olisi Lintilän mukaan hyvä asia myös istuvan puheenjohtajan kannalta: mikäli Katri Kulmuni valittaisiin uudelleen, hän saisi vahvistettua kannatustaan.

– Puheenjohtajakisa aktivoisi porukkaa ja olisi kaikille mahdollisuus päästä vaikuttamaan.

Keskusta valitsee puolueen puheenjohtajan reilu viiden viikon kuluttua Oulussa. Keskustaa vuoden johtanut Katri Kulmuni ilmoitti kiinnostuksensa jatkokauteen jo kesäkuussa, vaikka joutui aiemmin eroamaan valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuksestaan nousseen kohun vuoksi.

Perhevapaalla olevan tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon on tarkoitus ilmoittaa huomenna aikooko hän ilmoittautua puheenjohtajakisaan.

Keskipohjanmaan pääkirjoitus

Otsikkoa muokattu kello 22.16.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »