perjantai 18.9.2020 | 16:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Toholampi hakee Kokkola-vetoiseen maakunnan työllisyyskokeiluun

Ti 4.8.2020 klo 17:25 | päivitetty ti 17:26

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Toholammin kunta hakee osak­si Kokkolan maakunnanlaajuista työllisyyskokeilua. Toholammin kunnanhallitus päätti hakemisesta kokouksessaan maanantaina.

Toholampi osallistuu täy­den­nys­ha­kuun siten, että Toholammin kunta voidaan lisätä ha­ke­mus­asia­kir­jaan ja täydennyshakemukseen hakijaksi ja työllisyyskokeilun to­teut­ta­jak­si alueellaan yhdessä Kokkolan ja maakunnan kuntien kanssa.

Kun­nan­hal­li­tus valtuutti kunnanjohtajan neuvottelemaan hakemuksen yk­si­tyis­koh­dis­ta ja allekirjoittamaan hallintosäännön mukaisesti hakemuksen sekä yhteistyösopimuksen.

Työllisyyskokeilun tavoitteena on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Kokeiluun ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa.

Kokeilukunnissa TE-toimisto ilmoittaa työnhakijalle, että jatkossa hänen kotikuntansa vastaa työvoima- ja elinkeinopalveluiden tarjoamisesta hänelle.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »