sunnuntai 25.10.2020 | 12:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ossi Savolaisen kolumni: Lupaavaa virettä – KPV:lla ja Jarolla edessä tärkeät kamppailut jalkapallon Ykkösessä

Pe 28.8.2020 klo 19:30

Pietarsaaren Jaron ja Kokkolan Pallo-Veikkojen viime viikonloppun otteet jalkapallon Ykkösessä kohottivat ajatuksia, että Keskipohjanmaan levikkialueella juhlitaan kauden päätteeksi nousua.

Sarjataulukossa toisena vain kaksi pistettä sarjakärki AC Oulua perässä majailevan Jaron hyökkäys on takonut viime viikot Severi Kähkösen ja Anthony Olusanyan johdolla tasaisesti tulosta kuin paraskin pörssiyhtiö konsanaan.

Maali-ilottelun takana on havaittavissa kuitenkin tummia pilviä – nimittäin Jaron puolustus ja sen ajoittainen uinahtelu. Ottelusta toiseen vastustajat ovat onnistuneet luomaan erinomaisia maalipaikkoja useampaankin osumaan.

Kun vastustaja onnistuu pimentämään Jaron taitavat hyökkääjät, on joukkue pinteessä. Jaro matkustaa sunnuntaina Kotkaan, jossa se kohtaa varsin puolustusorientoituneen KTP:n. Tuossa ottelussa nähdään, kuinka Jaro kykenee murtamaan toiseksi vähiten Ykkösessä maaleja päästäneen joukkueen puolustuksen.

Joka tapauksessa Jaron meno on ollut sen verran vahvaa, että haihattelut paluusta Veikkausliigaan eivät ole tuulesta temmattuja. Rohkea pelityyli vetoaa katsojiin ja on tuottanut tulosta, mutta löytyykö joukkueen työkalupakista tarvittaessa muuta, jos vastustaja pudottaa pakkansa matalalle, eikä jätä puolustuslinjan taakse tiloja?

Kokkolan Pallo-Veikkojen peli-ilme oli lauantaisessa Gnistan-matsissa täysin päinvastainen kuin edellisessä kotiottelussa Jaroa vastaan. Vaikka Gnistan oli heikko, pystyi katsomoon asti aistimaan KPV:n vapautuneisuuden, jonka päävalmentaja Niko Kalliokoski on saanut nopealla aikataululla aikaiseksi.

Aleksi Pahkasalon ja Aleksi Tarvosen onnistumiset hyökkäyspäässä olivat herkkua joukkueelle. Kaksikon on pakko osua maaliin jatkossakin, koska joukkueen kokoonpanosta ei muita luontaisia maalintekijöitä löydy.

Gnistan-voitosta on muuten turha vetää suurempia johtopäätöksiä kokkolalaisten pelin osalta. Mutta jos joukkueen peli-ilme pysyy samanlaisena tulevissakin koitoksissa, ei sarjan kärkisijoille kiriminen ole mahdottomuus joukkueen tason puolesta.

Lauantainen matka Poriin MuSan vieraaksi ei tule olemaan KPV:lle helppo. Fyysisesti vahva ja edellisessä ottelussa Pietarsaaressa ärsytetty MuSa tulee varmasti keskittymään puolustuspelaamisessaan kokkolalaisten pelinrakentelun näännyttämiseen ja taklaamaan peli-iloa pois joukkueesta.

Fakta on, että KPV pelaa kauden loput kamppailut selkä seinää vasten, eikä pistemenetyksiin ole varaa, mikäli nousu-unelma halutaan pitää hengissä.

Jos sekä KPV että Jaro poistuvat viikonloppuna kärkipään joukkueen kotikentältä voittajana, puhutaan loppukauden kannalta äärimmäisen arvokkaista pisteistä – jopa ryöstöstä.

Kärkijoukkueiden keskinäisissä ratkaistaneen Veikkausliigan kirkkaisiin valoihin pääsevä nippu. Nähdyillä Ykkösten joukkueiden otteilla ei nimittäin liigakarsinnassa hurrata.

Toki muistaa täytyy, että vuodesta 2015 lähtien jälleen pelatuissa liigakarsinnoissa ainoastaan kertaalleen Veikkausliigan joukkue on pitänyt sarjapaikkansa.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »